اعلان

الأحد، 26 أبريل 2015

طريقه عمل شاورما الفراخ بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر






طريقه عمل شاورما الفراخ بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر

اسم الوصفه \\شاورما فراخ
&&مقادير ومكونات الوصفه &&

50 جم بشر ليمون
25 جم بشر برتقال
500 جم صدور فراخ
100 جم بصل شرائح
25 جم ثوم مفروم
50 جم خل ابيض
50 حجم عصير ليمون
50 جم مسطرده
    (البهارات)
5 جم كسبرة بودره
5 جم بابريكا
5 جم كركم
5 جم قرنفل بودره
5 جم زنجبيل بودره
5 جم قرفه
5 جم فلفل ابيض
5 جم فلفل
5 جم ملح



&&طريقه تحضير الوصفه&&

1-فى بوله نخلط الكسبرة والبابريكا والكركم والزنجبيل والقرنفل وقرفه وفلفل وملح وفلفل ابيض ونقلبهم مع بعض كويس
2- فى بوله نخلط بشر الليمون وبشر البرتقال والثوم والخل وعصير الليمون والمسطردة ونقلبهم مع بعض كويس
3- وفى بوله نضع الخليط الاول على التانى ونتبل بيهم اللحم ونضيف الفراخ الشرائح ونقلبهم مع بعض كويس
4- ونسيبها فى التتبيله يوم كامل فى الثلاجه
5- وفى طاسه فيها زيت نشوح الشاورما ونقلبها لحد ما تستوى
6- ونجيب عيش ونفردها ونلفها رول
7- ونضعها فى طبق التقديم
8- وتقدم وبالف هنا وشفا


























طريقه عمل شاورما االفراخ بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,شاورما الفراخ للشيف حسن,مقادير شاورما الفراخ للشيف حسن,طريقه شاورما الفراخ للشيف حسن,الشيف حسن وطريثقه عمل شاورما الفراخ من برنامج الشيف قناهmbcمصر,طريقه ومقادير مكتوبه لعمل شاورما الفراخ للشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,
شاورما الفراخ للشيف حسن,طريقه ومقادير شاورما الفراخ للشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,
,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,وصفات جديدة للشيف حسن,جميع اكلات الشيف حسن,
حلقه اليوم26\4\2015,حلقه يوم الاحد26 ابريل للشيف حسن,حلقه اليوم الاحد26-4-2015,حلقه امس للشيف حسن,حلقه26\4\2015 قناه mbc مصر,اكلات مصريه,اكلات سوريه,اكلات شعبيه,اكلات لبنانيه,اكلات خليجيه,اكلات مغربيه,حلويات,معجنات,مخبوزات,مشويات,مشروبات,ساندوتشات,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,

هناك تعليق واحد:

  1. (خبز الصاج)
    500 جم دقيق
    5 جم ملح
    25 مل زيت
    250 مل ماء
    100 جم نشا للفرد
    (التوميه)
    300 مل ماء مغلى
    1 بطاطس
    5 جم ملح
    5 جم ثوم
    ابيض بيضه
    250 مل زيت
    (خيار مخلل)
    لتر ماء مغلى
    10 جم كمون
    10 مل خل
    10 جم ثوم
    5 فلفل حبوب
    10 جم نعناع
    2 ورق لورا
    ليمونه شرائح
    10 جم ملح
    250 جم خيار
    (الحشو)
    250 جم فراخ شرائح
    25 جم بشر ليمون
    25 جم بشر برتقال
    (التتبيله)
    50 مل لبن
    25 مل خل
    25 مل عصير ليمون
    50 جم بصل مبشور
    10 جم ثوم مفروم
    5 جم ملح
    5 جم فلفل
    5 جم بهارات
    5 جم حبهان بودر
    5 جم قرنفل بودر
    5 جم قرفه بودر
    5 جم مستكه بودر
    (التسويه)
    25 مل زيت
    100 جم طماطم شرائح
    25 جم بقدونس مفروم


    &&طريقه تحضيرالوصفه&&

    لعمل خبر الصاج\\\\\
    - فى الميكسر نضيف دقيق وملح وزيت ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكلها ونقطعها كرات ونسيبها ترتاح نصف ساعه
    - على الرخامه نرش نشا ونفرد العجينه بالنشابه بسمك رفيع
    - وعلى صاج البوتجازاوعلى دهر صينيه( لازم الصينيه تكون ساخنه) نضع العجينه تستوى على كل وجه دقيقه, ونغطيها بفوطه نضيافه

    لعمل الثوميه\\\\\
    - فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف ابيض بيض ونقلبهم مع بعض ونضيف بطاطس مبشورة وثوم وملح ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار ونسيبها تبرد خالص, ولمه تبرد نضربها فى الخلاط ونضيف زيت حبه حبه حتى الحصل على القوام المطلوب

    لعمل الخيار المخلل\\\\
    - فى اناء على النار فى ماء مغل نضيف ملح وخل وكمون وثوم فصوص وفلفل حبوب ونعناع وورق لورا وليمون شرائح تاخد غلاوة ونضيف الخيار وياخدوا غلاوة ونضعها فى اناء محكم الاغلاق

    الشاروما\\\\
    - فى بوله نخلط بشرليمون وبشربرتقال ونضع عليهم الفراخ ونقلبهم مع بعض كويس
    - فى بوله نخلط لبن وخل وعصيرليمون وبصل وثوم وملح وفلفل وبهارات وقرفه وقرنفل وبهارات وحبهان وقرفه ومستكه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على شرائح الفراخ ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التبيله لمدة ساعه على الاقل فى الثلاجه
    - فى اناء على النار فى زيت سخن نشوح الشاورما ونقلبها كويس ونضيف ملح ولمه تستوى نضيف طماطم وبقدونس ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
    - نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيارمخلل ونضع الشاورما ونلفها رول
    - على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
    - وتقدم وبالف هنا وشفا

    ردحذف