اعلان

الاثنين، 6 أبريل 2015

طريقه عمل الحواوشى الاسكندرى بطريقه الشيف علاء الشربينى من برنامج لقمه هنيه















طريقه عمل الحواوشى الاسكندرى بطريقه الشيف علاء الشربينى من برنامج لقمه هنيه

اسم الوصفه \\ حواوشى اسكندرنى
&&مقادير ومكونات الوصفه&&
          (العجينه)
3 كوب دقيق
3 ملاعق لبن بودره
1 ملعقه سكر
1 ملعقه ملح
3 ملاعق خميره فوريه
ربع كوب زيت
1 كوب ماء دافى
     (الحشو)
نصف كيلو لحم مفروم
بصله مبشوره
فلفل حار مفروم
طماطم مفرومه بدون ماء
حزمه بقدونس مفرومه
ملح
فلفل
بهارات
 جوزة الطيب


&&طريقه تحضير الوصفه&&

1-للعمل العجينه فى بوله نخلط الدقيق والملخ والسكر والخميرة واللبن البوردة والزيت ونخلطهم مع بعض
2- ثم نضع الماء الدافى تدريجيا لحد ما تكون عجينه متماسكه ونغطيها ونسيبها فى مكان دافى تخمر لمدة ساعه
3-للعمل الحشو فى بوله نخلط اللحم والبصل والفلفل والطماطم والبقدونس وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونخلطهم مع بعض
4- و نعمل العجينه على شكل كور ونفردها على الرخامه ويكون تحتها رشه دقيق
5- وناخد طبقه من الحشو نضع فى العجينه ونضع عليها طبقه تانيه ونقفلها كويس على بعض
6- ونجيب صاج وندهنه زيت ونرص فى الحزازشى
7-وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه
8-ويقدم وبالف هنا وشفا
-

















































طريقه عمل الحواوشى الاسكندرى بطريقه الشيف علاء الشربينى من برنامج لقمه هنيه,الشيف علاء الشربينى,برنامج لقمه هنيه,قناه النهار,حواوشى اسكندرى للشيف علاء الشربينى,مقادير حواوشى اسكندرى للشيف علاء الشربينى,الشيف علاء الشربينى وطريقه عمل حواوشى اسكندرنى من برنامج لقمه هنيه,حواوشى اسكندرى,طريقه حواوشى اسكندرى للشيف علاء الشربينى,طريقه ومقادير مكتوبه لعمل حواوشى اسكندرنىللشيف علاء الشربينى,من برنامج لقمه هنيه,جميع وصفات الشيف علاء الشربينى,جميع اكلات برنامج لقمه هنيه,حواوشى اسكندرنى,اكلات مصريه,اكلات شعبيه,اكلات خليجيه,اكلات سوريه,اكلات لبنانيه,اكلات مغربيه,حلويات,مشويات,معجنات,مخبوزات,,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,طريقه عمل الحواوشى الاسكندرى بطريقه الشيف علاء الشربينى من برنامج لقمه هنيه

0 التعليقات:

إرسال تعليق