طريقه عمل كيكه عيد الام بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 20\03\2016 _حلقه يوم الاحد 20 مارس 2016)
اسم الوصفه\\\\\كيكه عيد الام
&& مقاديرومكونات الوصفه&&
(الكيكه الاسفنجيه الفانيليا)
2\1 كيلو اسبونج فانيليا بودر
6 بيضات
50 مل ماء
(حشو كريمه الزبده)
2\1 كيلو زبدة
400 جم سكر بودر
50 مل زيت
5 جم فانيليا
250 مل سيرب خفيف للحشو
(حشو الكروكند السودانى)
50 مل ماء
(حشو كريمه الزبده)
2\1 كيلو زبدة
400 جم سكر بودر
50 مل زيت
5 جم فانيليا
250 مل سيرب خفيف للحشو
(حشو الكروكند السودانى)
250 جم سكر
50 مل ماء
50 مل ماء
200 جم سودانى
(مروار شيكولاته)
200 جم عسل جلوكوز
200 جم سكر
50 مل ماء
50 مل ماء
200 جم كريمه طهى دافئ
100 جم كاكاو غامق
100 مل ماء ساخن
20 جم جيلاتين
100 مل ماء ساخن
20 جم جيلاتين
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
1-فى الميكسر نضيف اسبونج فانيليا وبيض وماء ونخفقهم مع بعض كويس حتى يتضاعف حجمها ونجيب صاج وندهنه سمن ونضع فى ورق زبدة ونصب الاسبونج على صاجين ونساوى بسكينه وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه ونسيبها يبرد خالص ومله تبرد نشيل وشها
2-فى الميسكر نعمل كريمه الزبدة نضف زبدة وسكر وزيت وفانيليا ونخفقهم مع بعض لحد ما يكون الخليط كريمى
3-للعمل الكروكند فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبها يعمل كراميل فاتح ولمه يستوى ويكون كراميل فاتح نضيف عليها السودانى ونقلبهم مع بعض وندهن الرخامه زيت ونصب عليها الكروكند ونفرده ونسيبها يبرد ولمه يبرد نكسرة قطع صغيرة
4-للعمل المروار شيكولاته فى اناء على النار ندوب سكر وعسل جلوكوز وماء ونسيبه يعمل كراميل فاتح ولمه يعمل كراميل نضيف عليه كريمه طهى وتاخدغلاوتين مع التقليب المستمر ونضيف عليه كاكاو ونقلبهم مع بعض لحد ما الكاكاو يدوب خالص وياخد غلاوتين قى كوب ماء دافئ ندوب الجيلاتين ونضيفها عليهم ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار ونصفى ونسيبها تبرد خالص
5- ونجيب الاسبونج ومقطعه مربعات او بشكل دائرى ونضع اول ديسك على صينيه وندهنه سيرب خفيف ونضع كريمه الزبدة فى كيس حلوانى ونضع على الاسبونج طبقه من كريمه الزبدة ونرش عليها الكروكند السوادنى ثم نضع ديسك تانى من الاسبونج وندهنه سيرب خفيف ونضع طبقه من كريمه الزبدة ونرش عليها كروكند ثم نضيف ديسك ثالث من الاسبونج وندهنه سيرب خفيف ونضع عليها طبقه من كريمه الزبدة ونرش عليها كروكند صوادانى ونضع ديسك رابع من الاسبونج وندهنه سيرب خفيف ونضع عليه كريمه زبدة ونغطيها كله بكريمه الزبدة وندخلها الثلاجه تجمد ساعه على الاقل
6- ولمه تجمد شويه نضعها على مصفاه ونصب عليها صوص المروار ونزينها بشيكولاته قطع
7-وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل كيكه عيد الام بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBCمصر,كيكه عيد الام للشيف حسن,مقاديركيكه عيد الام للشيف حسن , كيكه عيد الام للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه كيكه عيد الام بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر,طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل كيكه عيد الام بطريقه لشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر, كيكه عيد الام بطريقه الشيف حسن,
جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,وصفات جديدة للشيف حسن,جميع اكلات الشيف حسن,
حلقه اليوم 20\03\2016,حلقه يوم الاحد 20
مارس للشيف حسن,حلقه اليوم الاحد 20-03-2016,حلقه امس للشيف حسن,حلقه
20\03\2016 قناه mbc مصر,اكلات مصريه,اكلات سوريه,اكلات شعبيه,اكلات لبنانيه,اكلات خليجيه,اكلات مغربيه,حلويات,معجنات,مخبوزات,مشويات,مشروبات,ساندوتشات,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,مقبلات, اطباق رئيسي, كيك, تورته, اطباق جانبيه,مولتن كيك,سينابون,مربى, الكشك بالبط,شوربه,البطاطا فرن ,فطيرة حادقه, فطائر,شوربه كريمه بالدجاج والمشروم,الدونتس ,حمام بالفريك ,باند البلح,الكبسه السعودى,طاجن تورلى,طاجن الارز المعمر بالحمام,رد فلفيت,سلطه الخيار,الهريسه الحاره, تورفيه الشيكولاته,بيكاتا بصوص الديمى جلاس(الصوص البنى), تارت الشيكولاته بالكراميل,مقرمشات شيكولاته,الفراخ المقرمشه, فطيرة البلح المقليه,طاجن عكاوى ,المجدرة,فلفل مقلى,مشبك احمر, حلاوة سادة,النجريسكو,الكيكه الاسفنجيه الفانيليا البلدى, تورته شيكولاته,تورته بلاك فورست,توست على شكل بطخ,المخروطه,الكشرى المصرى, حلويات المولد,المفتقه,المحوجه,حلويات,السينابون,كريم كراميل شيكولاته,
ريد فيلفيت كيك,بوكيه عيد الحب,فطيرة القرفه, سيزر سلاد,بروفيترول,مكرونه بلونيز ( مكرونه بصوص اللحمه المفرومه),كيكه عيد الام
0 التعليقات:
إرسال تعليق