اعلان

الأحد، 3 أبريل 2016

طريقه عمل كورنيه بالقهوه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناه MBC مصر



طريقه عمل كورنيه بالقهوه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 03 \04\2016 _حلقه يوم الاحد03 ابريل 2016)
اسم الوصفه\\\\\\\كورنيه بالقهوه
&& مقاديرومكونات الوصفه&&



 (العجينه)

20 جم خميرة بودرة
50 مل ماء دافئ
350 جم دقيق
10 جم ملح
10 جم سكر
10 جم لبن بودرة
1 بيضه
100 مل ماء
100 جم زبدة
  (كاسترد قهوه)
2 اصفربيض
125 جم سكر
5 جم فانيليا
50 مل لبن دافئ
15 جم دقيق
15 جم نشا
15 جم قهوه مركزه
500 مل لبن دافئ
25 جم زبدة
25 جم شيكولاته بيضاء قطع
  ( سائل التلميع)
1 اصفر بيض
نصف كوب لبن5 جم ملح
5 جم فانيليا5 جم قهوه مركزة


&&طريقه تحضيرالوصفه&&



1-فى بوله نخفق ماء مع خميرة فوريه ونقلبهم مع بعض ونسيبها لمدة 5 دقيقه تتفاعل, وفى بوله نخلط بيض مع ماء ونقلبهم مع بعض كويس

2-فى الميكسر نضيف دقيق ولبن بودرة وملح وسكر ونضيف الماء بالبيض ونخفقهم مع بعض وبعدين نضيف الخميرة ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه ونضيف عليهم زبدة ونخفقهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط مع بعض وفى بوله فيها رشه دقيق نضع العجينه ونسيبها تتخمر لمدة ساعه ونغطيها بكيس بلاسيتك ونضعها فى مكان دافئ( العجينه بكون انسابي)
3-على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه على شكل مستطيل بسمك 2\1 سم وتقطع الى شرائح بسمك 2 سم  ونغطيها بكيس بلاستيك لمدة 15 دقيقه ونلفها رول رفيع
4- ونجيب اقماع الكورنيه او ورق فويل ونلفها على شكل اسطوانى وندهنها من برا زيت  ثم نلص عليها شرائح العجينه من الزوايه الصغيرة  (نلفها من تحت لفوق)وتلف على طرف بعضها بحيث يغطى 3\2 القماع بالعجينه ونفقلها من الحرف
5-فى بوله نخفق اصفر بيض وسكر وفانيليا ونشا ودقيق ولبن دافئ قهوة مركزة ونخفقهم مع بعض كويس ونصفى ونضعه فى اناء على النار مع التقليب المستمرحتى الحصول على القوام المطلوب ونرفعها من على الناروندوب فى زبدة وقطع شيكولاته بيضاء ونقلبهم مع بعض ونسيبها يبرد شويه ونضعه فى كيس حلوانى
6- ونجيب صاج وندهنه سمن ونرص فى الكورنيه  فى بوله نعمل سائل التلميع نخفق بيض ولبن وملح وفانيليا وفهوه مركة ونخفقهم مع بعض وندهن بى الكوورنيه وندخله الفرن على 190 درجه لمدة 25 دقيقه ونسيبه يبرد ونشيل منوا اقماع الكورنيه
7- ونجيب الكورنيه ونحشى باكاسترد شيكولاته
8-وفى طبق التقديم نرص كورنيه الشيكولاته
9-وتقدم وبالف هنا وشفا















طريقه عمل  كورنيه بالقهوه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBCمصر,كورنيه بالقهوه للشيف حسن,مقاديركورنيه بالقهوه للشيف حسن , كورنيه بالقهوه للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه كورنيه بالقهوه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر,طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل كورنيه بالقهوه
 بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر, طاجن ورق عنب بالكوارع بطريقه الشيف حسن,
جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,وصفات جديدة للشيف حسن,جميع اكلات الشيف حسن,
حلقه اليوم03\04\2016,حلقه يوم الاحد 03
ابريل للشيف حسن,حلقه اليوم الاحد 03-04-2016,حلقه امس للشيف حسن,حلقه 
03\04\2016 قناه mbc مصر,اكلات مصريه,اكلات سوريه,اكلات شعبيه,اكلات لبنانيه,اكلات خليجيه,اكلات مغربيه,حلويات,معجنات,مخبوزات,مشويات,مشروبات,ساندوتشات,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,مقبلات, اطباق رئيسي, كيك, تورته, اطباق جانبيه,مولتن كيك,سينابون,مربى, الكشك بالبط,شوربه,البطاطا فرن ,فطيرة حادقه, فطائر,شوربه كريمه بالدجاج والمشروم,الدونتس ,حمام بالفريك ,باند البلح,الكبسه السعودى,طاجن تورلى,طاجن الارز المعمر بالحمام,رد فلفيت,سلطه الخيار,الهريسه الحاره, تورفيه الشيكولاته,بيكاتا بصوص الديمى جلاس(الصوص البنى), تارت الشيكولاته بالكراميل,مقرمشات شيكولاته,الفراخ المقرمشه, فطيرة البلح المقليه,طاجن عكاوى ,المجدرة,فلفل مقلى,مشبك احمر, حلاوة سادة,النجريسكو,الكيكه الاسفنجيه الفانيليا البلدى, تورته شيكولاته,تورته بلاك فورست,توست على شكل بطخ,المخروطه,الكشرى المصرى, حلويات المولد,المفتقه,المحوجه,حلويات,السينابون,كريم كراميل شيكولاته,
ريد فيلفيت كيك,بوكيه عيد الحب,فطيرة القرفه, سيزر سلاد,بروفيترول,مكرونه بلونيز ( مكرونه بصوص اللحمه المفرومه),كيكه عيد الام,كرونت (الدونتس), طاجن ورق عنب بالكوارع,كورنيه

Related Posts:

0 التعليقات:

إرسال تعليق