طريقه عمل الفطيرالمشلتت والرقاق الناشف بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 27\04\2016 _حلقه يوم الاربعاء 27 ابريل 2016)
اسم الوصفه \\\\\\الفطيرالمشلتت والرقاق الناشف
&&مقاديرومكونات الوصفه&&
1 كيلو دقيق
20 جم ملح
20 مل عصير ليمون
530 مل ماء
250 جم نشا للفرد
(الحشو)
500 جم سمن بلدى بارد
250 جم قشطه
10 جم ملح
( طريقه عمل الرقاق الناشف)
1-فى الميكسر نضيف الدقيق والملح والسكر والماء وعصيرليمون ونخفقهم مع بعض حتى تكون العجينه متماسكه سهله الفرد ونسيبها ترتاح نصف ساعه ونقطعها كورات
2- وعلى الرخامه نرش نشا ونفرد العجينه بالنشابه بحيث تكون رقيقه جدا ممكن نعملها مربعه او دوائر
( طريقه عمل الفطيرالمشلتت)
2- ونضع عصير الليمون مع الماء فى الكوب
3-ونضيف الماء وعصير الليمون على الدقيق ونخفقهم جيدا لحد ما نحصل على عجينه ملساء ناعمه
4- ونقطع العجينه على 10 كرات ونضعها فى صينيه مدهونه زيت ونغطيها ونسيبها ترتاح ساعه
5-فى طاسه على النار نسيح السمن
6- وعلى الرخامه ندهنها سمن ونفرد عليها العجينه وندهنها سمن وانثى العجينه وندهنها سمن حتى تكون على شكل مربع او دائرى
7- ثم نفرد عجينه اخرى ونضعها فى العجينه السابقه ونكرر باقى العجينه ونضعها على بعض ونضع عليها سمن لنجصل على قرص واحد من الفطير ونسيبها ترتاح 10 دقائق قبل الخبز
8- ونجيب صاج وندهنه سمن ونضع فى الفطيرة وندهنها سمن على قشطه و ملح على الوش
9- وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
10-وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل الفطيرالمشلتت والرقاق الناشف بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBCمصر,الفطيرالمشلتت والرقاق الناشف للشيف حسن,مقاديرالفطيرالمشلتت والرقاق الناشف للشيف حسن ,الفطيرالمشلتت والرقاق الناشف للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه الفطيرالمشلتت والرقاق الناشف بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل الفطيرالمشلتت والرقاق الناشف
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,الفطيرالمشلتت والرقاق الناشف بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,وصفات جديدة للشيف حسن,جميع اكلات الشيف حسن,
حلقه اليوم 27\04\2016,حلقه يوم الاربعاء 27
ابريل للشيف حسن,حلقه اليوم الاربعاء27-04-2016,حلقه امس للشيف حسن,حلقه
27\04\2016 قناه mbc مصر,اكلات مصريه,اكلات سوريه,اكلات شعبيه,اكلات لبنانيه,اكلات خليجيه,اكلات مغربيه,حلويات,معجنات,مخبوزات,مشويات,مشروبات,ساندوتشات,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,مقبلات, اطباق رئيسي, كيك, تورته, اطباق جانبيه,مولتن كيك,سينابون,مربى, الكشك بالبط,شوربه,البطاطا فرن ,فطيرة حادقه, فطائر,شوربه كريمه بالدجاج والمشروم,الدونتس ,حمام بالفريك ,باند البلح,الكبسه السعودى,طاجن تورلى,طاجن الارز المعمر بالحمام,رد فلفيت,سلطه الخيار,الهريسه الحاره, تورفيه الشيكولاته,بيكاتا بصوص الديمى جلاس(الصوص البنى), تارت الشيكولاته بالكراميل,مقرمشات شيكولاته,الفراخ المقرمشه, فطيرة البلح المقليه,طاجن عكاوى ,المجدرة,فلفل مقلى,مشبك احمر, حلاوة سادة,النجريسكو,الكيكه الاسفنجيه الفانيليا البلدى, تورته شيكولاته,تورته بلاك فورست,توست على شكل بطخ,المخروطه,الكشرى المصرى, حلويات المولد,المفتقه,المحوجه,حلويات,السينابون,كريم كراميل شيكولاته,
ريد فيلفيت كيك,بوكيه عيد الحب,فطيرة القرفه, سيزر سلاد,بروفيترول,مكرونه بلونيز ( مكرونه بصوص اللحمه المفرومه),كيكه عيد الام,كرونت (الدونتس),التيراميسو,بناكوتا, الباباز(سافران) ,الفطيرالمشلتت والرقاق الناشف
0 التعليقات:
إرسال تعليق