طريقه عمل البقلاوة البيضاء بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBC مصر
(حلقه اليوم 24\10\2016 _حلقه يوم الاثنين 24 اكتوبر 2016)
اسم الوصفه\\\\\البقلاوة البيضاء
&&مقاديرومكونات الوصفه&&
1 كيلو دقيق
15 جم ملح
100 جم سمن
450 مل ماء
1 كيلو نشا للفرد
1 كيلو سمن سايحه
( الشربات)
1 كيلو سكر
2\1 لتر ماء
( مشتقات العجينه)
الحجاب
عش الغراب
حجاب كاسترد
(الحشو)
150 جم كاسترد مطبوخ
(الكاسترد)
2\1 كيلو لبن
3 اصفر بيض
150 جم سكر
5 جم ملح
5 جم فانيليا
25 جم كاسترد بودره
&& طريقه تحضيرالوصفه &&
لعمل البقلاوة\\\\\
- فى الميكسر نضيف دقيق وملح ونضيف سمن سايحه ونخفقهم مه بعض ونضيف ماء حبه حبه ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه يسهل تشكلها ونعملها رول ونقطعها على 12 قطعه على شكل كرات ونضعها فى بوله ونسيبها ترتاح ساعه
- وبعد ساعه على الرخامه نرش نشا ونفرد العجينه بالنشابه بسمك ورقه الزبدة وبين كل راق من العجينه نرش نشا ونرصها على بعض ونرش عليها دقيق ونفردها مع بعض كويس ونضعها فى بوله ونغطيها ببلاسيتك فيلم ونسيبها ترتاح لمدة ساعه فى الثلاجه
- ونفرد العجين ونقطعها على شكل حجاب او مثلثات او مربعات او دؤائر
-لعمل الشربات \\\\
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبها يغلى لمدة 13 دقيقه ولمه تستوى نضيف عصير ليمون وتاخد غلاوه ونطفى عليها النار ونسيبها تبرد خالص ( لازم يكون شربات ثقيل بارد)
-لعمل حشو الكاسترد\\\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن وفى بوله نخلط كاسترد بودروسكر وملح وفانيليا وناخد كبشه لبن ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم اصفر بيش ونخفقهم مع بعض ونضيفهم على الله حبه حبه حتى الحصول على القوام المطلوب لكاسترد ونسيبها يبرد خالص
- ونجيب البقلاوة ونضعها فى صينيه او صاج ونرش عليها سمن او نحشيها كاسترد او سودانى او فستدق
- ونفرد العجين ونقطعها على شكل حجاب او مثلثات او مربعات او دؤائر
-لعمل الشربات \\\\
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبها يغلى لمدة 13 دقيقه ولمه تستوى نضيف عصير ليمون وتاخد غلاوه ونطفى عليها النار ونسيبها تبرد خالص ( لازم يكون شربات ثقيل بارد)
-لعمل حشو الكاسترد\\\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن وفى بوله نخلط كاسترد بودروسكر وملح وفانيليا وناخد كبشه لبن ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم اصفر بيش ونخفقهم مع بعض ونضيفهم على الله حبه حبه حتى الحصول على القوام المطلوب لكاسترد ونسيبها يبرد خالص
- ونجيب البقلاوة ونضعها فى صينيه او صاج ونرش عليها سمن او نحشيها كاسترد او سودانى او فستدق
- وندخل صينيه البقلاوة الفرن على 180 درجه لمدة 15 دقيقه ولمه تخرج نسقيها بشربات ثقيل بارد-وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل البقلاوة البيضاء بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBCمصر,البقلاوة البيضاء للشيف حسن,مقاديرالبقلاوة البيضاء للشيف حسن , البقلاوة البيضاء للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه البقلاوة البيضاء بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل البقلاوة البيضاء
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,البقلاوة البيضاء بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,وصفات جديدة للشيف حسن,جميع اكلات الشيف حسن,اكلات شهراكتوبر,حلقه اليوم 24/\10\2016,حلقه يوم الاثنين 24 اكتوبرللشيف حسن,حلقه الاثنين
24 اكتوبر للشيف حسن,حلقه الاثنين 24-10-2016,حلقه امس للشيف حسن,حلقه
24\10\2016 قناه mbc مصر,اكلات مصريه,اكلات سوريه,اكلات شعبيه,اكلات لبنانيه,اكلات خليجيه,اكلات مغربيه,حلويات,معجنات,مخبوزات,مشويات,مشروبات, ساندوتشات,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,مقبلات, اطباق رئيسيه
مغربيه,حلويات,معجنات,مخبوزات,مشويات,مشروبات,ساندوتشات,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,مقبلات, اطباق رئيسيه
0 التعليقات:
إرسال تعليق