اعلان

الجمعة، 24 فبراير 2017

طريقه عمل تورته الفاكهه والجاتوه للشيف حسن كمال على قناه MBC مصر



 طريقه عمل تورته الفاكهه والجاتوه للشيف حسن كمال على قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 24\02\2017 _حلقه يوم الجمعه 24 فبراير2017)
اسم الوصفه\\\\\تورته الفاكهه والجاتوه
&&مقادير ومكونات الوصفه&&


  (الكيكه الاسفنجيه)
10 بيضات
250 جم سكر
5 جم فانيليا
350 جم دقيق
5 جم بيكينج بودر
  (السيرب)
4\1 لتر ماء
4\1 كيلو سكر
1 عصيرليمون بعد الغليان
   (الحشو)
4\1 كيلو فراوله مكعبات
4\1 كيلو كنتالوب مكعبات
2 برتقال مكعبات
  (الكريمه)
200 جم كريم شانتيه
2\1 لتر ماء مثلج
   (الديكور)
4\1 لترجيلى تلميع
فراوله انصاف
 شرائح كنتالوب
شرائح برتقال



&&طريقه تحضيرالوصفه&&


لعمل الكيكه الاسفنجيه\\\\
- فى الميكسرناشف ونضيف نخفق سكر مع بيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى-فى بوله نخلط دقيق مع بيكينج بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط البيض والسكرحبه حبه حتى تجانس الخليط

لعمل التورته\\\\\
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونفرش فيها ورق زبدة ونصب فيها خليط الكيك وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه 

لعمل الجاتوه\\\\\
- فى صاج مدهون سمن ونفرش فى ورق زبدة ونصب فى خليط الكيك ونسوى وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه

لعمل السيرب\\\\
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها على النار وبعد 15 دقيقه نضيف عصيرليمون ونسيبها تعمل شربات خفيف ونسيبه يبرد
لعمل الكريمه شانتيه\\\\\
- فى الميكسر نخفق كريم شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه ونضعه  فى كيس حلوانى
لعمل تورته الفاكهه\\\\\\
- نجيب الكيك ونشيل الاحراف ونقطعها على ديسكات ونجيب فورمه ونضع فيها اول ديسك وندهنها شربات خفيف بارد ونضع عليها طبقه من الكريم شانتيه ونرش عليها قطع فراوله وكنتالوب وبرتقال ونضع ديسك من الكيك وندهنها شربات خفيف بارد ونضع عليها طبقه من الكريم ونرش عليها قطع فراوله وكنتالوب وبرتقال شانتيه ونضع  اخر ديسك من الكيك وندهنها شربات خفيف بارد ونغطيها بكريم شانتيه من فوق من الجانب وندخلها الثلاجه تتجمد شويه ونرش عليها انصاف فراوله ووشرائح كنتالوب وشرائح برتقال (نعملها على شكل ورده او شمس) وندهنها بجيلى تلميع وندخلها الثلاجه تاخد تجميد

لعمل الجاتوه\\\\\- نجيب ديسك الكيك ونقطعها على 3 اجزاء  ونعمل مستطيل طويل وندهن اول مستطيل بشربات خفيف بارد ونضع طبقه من الكريم شانتيه ونرش عليها قطع فاكهه ثم نضع تانى مستطيل وندهنها بشربات خفيف بارد ونضع طبقه من الكريم شانتيه ونرش عليها قطع فاكهه ثم نضع ثالث مستطيل من الكيك وندهنها بشربات خفيف بارد ونضع طبقه من الكريم شانتيه ونسويها ونشيل الحراف ونقطع ها على 5 قطع جاتوه ونزينها بشرائح من الفاكهه فراوله اوكنتالوب اوبرتقال
- وتقدم وبالف هنا وشفا









طريقه عمل تورته الفاكهه والجاتوه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBCمصر, تورته الفاكهه والجاتوه للشيف حسن,مقاديرتورته الفاكهه والجاتوه للشيف حسن , تورته الفاكهه والجاتوه للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه تورته الفاكهه والجاتوه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل تورته الفاكهه والجاتوه
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,تورته الفاكهه والجاتوه بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن,اكلات شهرفبراير,
حلقه اليوم 24\02\2017, حلقه يوم الجمعه 24 فبراير للشيف حسن,حلقه 24 فبراير للشيف حسن,حلقه الجمعه 24-02-2017,حلقه امس للشيف حسن,حلقه 24\02\2017 قناه mbc مصر,




0 التعليقات:

إرسال تعليق