طريقه عمل صفيحه لحمه للشيف حسن كمال على قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 11\04\2017 _حلقه يوم الثلاثاء 11 ابريل2017)
اسم الوصفه\\\\\ صفيحه لحمه
&&مقادير ومكونات الوصفه&&
(العجينه)
2\1 كيلو دقيق
20 جم خميره
5 جم ملح
40 جم لبن بودر
20 جم سكر
50 مل زيت
200 مل ماء
(الحشو)
100 جم بصل مبشور
250 جم لحمه مفرومه
50 جم طحينه
20 جم دبس رومان ( يمكن استبدله بعسل اسود)
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم بهار
5 جم قرفه
ملح ليمون
2 سم جوزة الطيب
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
لعمل العجينه\\\\\\
- فى الميكسر نخلط دقيق وخميرة ولبن بودروملح وسكر ونقلبهم مع بعض ونضيف زيت ونقلبهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه يسهل تشكلها وفى بوله نرش دقيق ونضع العجينه ونغطيها ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه على الاقل
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك ونقطعها بقطعها على شكل دائرى ونعملها بمنقاش من الاحراف ونسيبها تخمر نصف ساعه كمان
لعمل الحشو\\\\\
- فى بوله نخلط لحمه مفروم وتفل بصل وطحينه ودبس رومان وملح وفلفل وبهاروقرفه وملح ليمون وجوزة الطيب ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونسيبها ترتاح نصف ساعه ونشكله دوائر
- وفى صاج نرش دقيق ونرص دوائرالعجينه ونضع عليها اللحمه ونرصها فى الصاج
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه ونطلعها وندهنها زيت وثوم مفروم
- وتقدم والف هنا وشفا
طريقه عمل صفيحه لحمه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBCمصر, صفيحه لحمه للشيف حسن,مقاديرصفيحه لحمه للشيف حسن , صفيحه لحمه للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه صفيحه لحمه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل صفيحه لحمه
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,صفيحه لحمه بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن,اكلات شهرابريل,
حلقه اليوم 11\04\2017, حلقه يوم الثلاثاء 11 ابريل للشيف حسن,حلقه 11 ابريل للشيف حسن, حلقه الثلاثاء 11-04-2017,حلقه امس للشيف حسن,حلقه 11\04\2017 قناه mbc مصر,
0 التعليقات:
إرسال تعليق