اعلان

الأربعاء، 28 فبراير 2018

طريقه عمل القرص الطريه لشيف هاله فهمى



طريقه عمل القرص الطريه لشيف هاله فهمى

المقادير**


كيلو دقيق 
2 كوب لبن رايب
كوب وربع سمن
2 ملعقه كبيرة سكر
قشطه
ملح
(الخميرة)
نصف كوب ماء دافئ
ملعقه كبيرة خميرة فوريه
ملعقه كبيرة سكر
(الحشو)
نصف كيلو عجوه
2 ملعقه كبيرة سمسم
2 ملعقه كبيرة سودانى مجروش
(لدهن الوجه)
نصف كوب ماء دافى
2 ملعقه كبيرة عسل اسود



الطريقه**


- فى كوب ندوب خميرة وسكر فى ماء ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة نصف ساعه
- فى بوله نخلط دقيق وملح وسمسم وسكر, وفى اناء على النار نسخن السمن والقشطه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الدقيق ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف لبن رايب والخميرة ونقلبهم مع بعض ونضيف حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه طريه يسهل تشكلها , ونشكلها كرات متوسطه
- ونجيب صينيه ونرش فيها رشه دقيق ونرص فيها كرات العجين ونرصها فى الصينيه ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه
الحشو؛ فى بوله نخلط العجوة والسمسم والسودانى ونقلبهم مع بعض ونعملها كرات صغيرة ونضعها فى كرات العجينه ونقفلها كويس
- ونجيب صاج وندهنه زيت ونرص فى القرص ونفردها بايد ونعملها فتحات بالسكين, وفى بوله نخلط عسل اسود فى ماء دافئ وندهن بيها القرص ونرش عليها السمسم
- وندخل القرص الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه ولازم نغطيها اول ما تخرج من الفرن علشان تفضل طريه وتقدم






القرص الطريهالقرص الطريه بطريقة الشيف هالة فهمي, طريقة عمل القرص الطريه, مقاديرالقرص الطريه هالة فهمي, القرص الطريه سفرة وطبلية,القرص الطريه برنامج سفرة وطبلية هالة فهمي, وصفة القرص الطريه هالة فهمي سفرة وطبلية, حلقة القرص الطريه هالة فهمي سفرة وطبلية,











Related Posts:

0 التعليقات:

إرسال تعليق