وصفه الكرواسون بطريقه الشيف حسن على قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 08\01\2018_حلقه يوم الخميس 08 فبراير2018)
اسم الوصفه\\\\\وصفه الكرواسون
&&مقاديرومكونات الوصفه&&
(العجينه)
5 كوب دقيق
ملعقه كبيرة خميره فوريه
ملعقه ونصف كبيرة لبن بودر
نصف ملعقه صغيرة محسن خبز
4 ملاعق كبيرة سكر
4 ملاعق كبيرة زبدة مكعبات
2 بيض
2 كوب ونصف ماء
نصف ملعقه كبيرة ملح
400 جم زبدة على بلوك
دقيق للفرد
5 كوب دقيق
ملعقه كبيرة خميره فوريه
ملعقه ونصف كبيرة لبن بودر
نصف ملعقه صغيرة محسن خبز
4 ملاعق كبيرة سكر
4 ملاعق كبيرة زبدة مكعبات
2 بيض
2 كوب ونصف ماء
نصف ملعقه كبيرة ملح
400 جم زبدة على بلوك
دقيق للفرد
(سائل التلميع)
بيض
سكر
فانيليا
قهوه مركزه
سكر
فانيليا
قهوه مركزه
لبن
زعتر
زيت
شيكولاته
كاسترد
جبنه براميلى
زيتون اسود قطع
نعناع اخضر مفروم
جبنه شيدر
زيت
شيكولاته
كاسترد
جبنه براميلى
زيتون اسود قطع
نعناع اخضر مفروم
جبنه شيدر
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
العجينه\\\\\
- فى الميكسر نضع دقيق وخميرة ولبن بودره ومحسن وسكر وزبدة ونخفقهم مع بعض وفى بوله نخلط ماء وبيض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه سهله طريه ونضيف ملح ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخلي, ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها تخمر لمدة نصف ساعه فى مكان دافئ
- على الرخامه نرش ونفرد العجينه بالنشابه بسمك متوسط ونشيل من عليها الدقيق ونضع فيها الزبدة بلوك ونقفلها على شكل ظرف ونفردها بالنشابه تانى ونعملها على شكل ظرف ونرش دقيق ونفردها بالنشابه ونشيل بواقى الدقيق ونعملها على شكل ظرف ونفردها بالنشابه تانى ونعملها على شكل ظرف ونرش دقيق ونفردها بالنشابه ونشيل بواقى الدقيق ونعملها على شكل ظرف( لازم نعملها ونفردها 4 مرات) ونفردها بالنشابه بسمك متوسط ونقطعها مثلثات ونلفها من القاعده على راس المثلث
- فى الميكسر نضع دقيق وخميرة ولبن بودره ومحسن وسكر وزبدة ونخفقهم مع بعض وفى بوله نخلط ماء وبيض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه سهله طريه ونضيف ملح ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخلي, ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها تخمر لمدة نصف ساعه فى مكان دافئ
- على الرخامه نرش ونفرد العجينه بالنشابه بسمك متوسط ونشيل من عليها الدقيق ونضع فيها الزبدة بلوك ونقفلها على شكل ظرف ونفردها بالنشابه تانى ونعملها على شكل ظرف ونرش دقيق ونفردها بالنشابه ونشيل بواقى الدقيق ونعملها على شكل ظرف ونفردها بالنشابه تانى ونعملها على شكل ظرف ونرش دقيق ونفردها بالنشابه ونشيل بواقى الدقيق ونعملها على شكل ظرف( لازم نعملها ونفردها 4 مرات) ونفردها بالنشابه بسمك متوسط ونقطعها مثلثات ونلفها من القاعده على راس المثلث
( ممكن نحشيها جبنه براميلى فى بوله نخلط جبنه براميلى وزيتون ونعناع وجبنه شيدر ونقلبهم مع بعض نضع ملعقه من الجبنه ونلفها من قاعده على راس المثلث. وممكن نحشيها شيكولاته ونلفها من قاعده على راس المثلث, وممكن نحشيها كاسترد نضع ملعقه من الكاسترد ونلفها من قاعده على راس المثلث او نسيبها ساده ونلفها من قاعده على راس المثلث او نحشى زعتر وزيت ونقلبهم مع بعض ونضع ملعقه من الزعتر ونلفها من قاعده على راس المثلث)(لازم نشيل اى بواقى دقيق قبل وضع اى حشو)
- ونجيب صاج ونرش فى دقيق ونرص فى الكرواسون ( لازم يكون فى فرق بين كل واحده والتانيه علشان التخمير) ونضعه فى مكان دافئ يخمر ويتضعف حجمه
- فى بوله نخلط بيض وسكروفانيليا وقهوه مركزه ولبن ونخفقهم مع بعض ونلمع بيهم الكرواسون بعد ما يخمر
- وندخل الصاج الفرن على 190 درجه لمدة 25 ديقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
- فى بوله نخلط بيض وسكروفانيليا وقهوه مركزه ولبن ونخفقهم مع بعض ونلمع بيهم الكرواسون بعد ما يخمر
- وندخل الصاج الفرن على 190 درجه لمدة 25 ديقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه وصفه الكرواسون بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBC مصر, وصفه الكرواسون للشيف حسن,مقاديروصفه الكرواسون للشيف حسن , وصفه الكرواسون على راس المثلث للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه وصفه الكرواسون بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل وصفه الكرواسون الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,وصفه الكرواسون بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن,اكلات شهرفبراير,
حلقه اليوم 08\02\2018, حلقه يوم الخميس 08 فبراير للشيف حسن,حلقه 08 فبراير للشيف حسن, حلقه الخميس 08-02-2018,حلقه امس للشيف حسن,حلقه 08\02\2018 قناه mbc مصر,
0 التعليقات:
إرسال تعليق