وصفه شاورما الجمبرى بطريقه الشيف حسن على قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 27\10\2018_حلقه يوم السبت 27 اكتوبر2018)
اسم الوصفه\\\\ وصفه شاورما الجمبرى
&&مقاديرومكونات الوصفه&&
(خبز الصاج)
500 جم دقيق
5 جم ملح
25 مل زيت
250 مل ماء
100 جم نشا للفرد
(التوميه)
300 مل ماء مغلى
1 بطاطس
5 جم ملح
5 جم ثوم
ابيض بيضه
250 مل زيت
(خيار مخلل)
لتر ماء مغلى
10 جم كمون
10 مل خل
10 جم ثوم
5 فلفل حبوب
10 جم نعناع
2 ورق لورا
ليمونه شرائح
10 جم ملح
250 جم خيار
(الحشو)
500 جم جمبرى وسط
50 جم بشر ليمون
50 جم بشر بصل
25 جم بشر برتقال
(التتبيله)
50 مل عصير ليمون
50 مل خل
50 جم صلصه
50 مل زيت
25 جم ثوم مفروم
25 جم فلفل حار
25 جم كسبره مفرومه
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم كمون
5 جم شطه
(التسويه)
50 مل زيت
100 جم طماطم لحم شرائح
25 جم كسبره مفرومه
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
لعمل خبر الصاج\\\\\
- فى الميكسر نضيف دقيق وملح وزيت ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكلها ونقطعها كرات ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش نشا ونفرد العجينه بالنشابه بسمك رفيع
- وعلى صاج البوتجازاوعلى دهر صينيه( لازم الصينيه تكون ساخنه) نضع العجينه تستوى على كل وجه دقيقه, ونغطيها بفوطه نضيافه
لعمل الثوميه\\\\\
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف ابيض بيض ونقلبهم مع بعض ونضيف بطاطس مبشورة وثوم وملح ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار ونسيبها تبرد خالص, ولمه تبرد نضربها فى الخلاط ونضيف زيت حبه حبه حتى الحصل على القوام المطلوب
لعمل الخيار المخلل\\\\
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف ملح وخل وكمون وثوم فصوص وفلفل حبوب ونعناع وورق لورا وليمون شرائح تاخد غلاوة ونضيف الخيار وياخدوا غلاوة ونضعها فى اناء محكم الاغلاق
الشاورما\\\\
&&مقاديرومكونات الوصفه&&
(خبز الصاج)
500 جم دقيق
5 جم ملح
25 مل زيت
250 مل ماء
100 جم نشا للفرد
(التوميه)
300 مل ماء مغلى
1 بطاطس
5 جم ملح
5 جم ثوم
ابيض بيضه
250 مل زيت
(خيار مخلل)
لتر ماء مغلى
10 جم كمون
10 مل خل
10 جم ثوم
5 فلفل حبوب
10 جم نعناع
2 ورق لورا
ليمونه شرائح
10 جم ملح
250 جم خيار
(الحشو)
500 جم جمبرى وسط
50 جم بشر ليمون
50 جم بشر بصل
25 جم بشر برتقال
(التتبيله)
50 مل عصير ليمون
50 مل خل
50 جم صلصه
50 مل زيت
25 جم ثوم مفروم
25 جم فلفل حار
25 جم كسبره مفرومه
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم كمون
5 جم شطه
(التسويه)
50 مل زيت
100 جم طماطم لحم شرائح
25 جم كسبره مفرومه
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
لعمل خبر الصاج\\\\\
- فى الميكسر نضيف دقيق وملح وزيت ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكلها ونقطعها كرات ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش نشا ونفرد العجينه بالنشابه بسمك رفيع
- وعلى صاج البوتجازاوعلى دهر صينيه( لازم الصينيه تكون ساخنه) نضع العجينه تستوى على كل وجه دقيقه, ونغطيها بفوطه نضيافه
لعمل الثوميه\\\\\
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف ابيض بيض ونقلبهم مع بعض ونضيف بطاطس مبشورة وثوم وملح ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار ونسيبها تبرد خالص, ولمه تبرد نضربها فى الخلاط ونضيف زيت حبه حبه حتى الحصل على القوام المطلوب
لعمل الخيار المخلل\\\\
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف ملح وخل وكمون وثوم فصوص وفلفل حبوب ونعناع وورق لورا وليمون شرائح تاخد غلاوة ونضيف الخيار وياخدوا غلاوة ونضعها فى اناء محكم الاغلاق
الشاورما\\\\
- فى بوله نخلط جمبرى وبشر ليمون وبشر برتقال وبشر بصل وخل وعصير ليمون وصلصه وزيت وثوم مفروم وفلفل حار وكسبرة وملح وفلفل وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض ونسيبهم فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
- فى اناء على النار نشوح الجمبرى على النار ولم يغير لونه نضيف كسبرة مفرومه وشرائح طماطم ونقلبهم مع بعض- نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيارمخلل ونضع الشاورما ونلفه رول
- على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا
- على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه وصفه شاورما الجمبرى بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBC مصر, وصفه شاورما الجمبرى للشيف حسن,مقادير وصفه شاورما الجمبرى للشيف حسن ,وصفه شاورما الجمبرى للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه وصفه شاورما الجمبرى بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل وصفه شاورما الجمبرى
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,وصفه شاورما الجمبرى بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbc مصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن,اكلات شهر اكتوبر,حلقه اليوم 27\10\2018, حلقه يوم السبت 27 اكتوبر للشيف حسن,حلقه 27 اكتوبرللشيف حسن, حلقه السبت 27-10-2018,حلقه امس للشيف حسن,حلقه 27\10\2018 قناه mbc
0 التعليقات:
إرسال تعليق