اعلان

السبت، 25 يناير 2020

طريقه عمل كورنيه حادق بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة

طريقه عمل كورنيه حادق بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&


(العجينه)
نصف ملعقه خميرة بودرة(10 جم)
معلقه ماء دافئ(
25 مل)
2 ونصف كوب دقيق(
500 جم)
نصف ملعقه ملح
(500 جم)
نصف ملعقه سكر
(500 جم)
كوب لبن 
(200 مل)
1 بيضه
2 ملعقه زبدة
(50 جم)
(سائل التلميع)
1 بيضه
كوب الاربع لبن
(150 مل)
ربع ملعقه ملح
(5 جم)
 فانيليا
نصف ملعقه سكر
(10 جم)
(التوبينج)
(سمسم - حبه البركه-كسبرة- زعتر)
(الحشو)
(حشو البطاطس)
4\1 كيلو بطاطس مسلوقه
2 ملعقه زبدة
(50 جم)
ملعقه كريمه طبخ او لبن
(25 مل)
ملعقه ثوم مفروم
(25 جم)
ربع ملعقه ملح
(5 جم)
ربع ملعقه فلفل
(5 جم)
(جبنه ريكفورد)
مثلث جبنه ريكفورد
ملعقه كريمه طبخ
(25 جم)
2 ملعقه زبدة طريه
(50 جم)
ربع ملعقه فلفل
(5 جم)
( حشو التونه)
علبه تونه قطع
2 ملعقه زبدة طريه
(50 جم)
ملعقه عصير ليمون
(25 جم)
ربع ملعقه ملح
(5 جم)
ربع ملعقه فلفل
(5 جم)
(حشو الجبنه البيضاء)
كوب وربع جبنه فيتا
(250 جم)
2 ملعقه طماطم لحم قطع
(50 جم)
2 ملعقه زيتون اسود مفروم
(50 جم)
ربع ملعقه فلفل
(5 جم)
ربع شطه
(5 جم)

(حشو صفار البيض)
4 اصفر بيض مسلوق
مسطرده
زبدة طريه


&&طريقه تحضيرالوصفه&&


لعمل العجينه\\\\
- فى بوله نخلط نصف معلقه خميرة ونصف ملعقه وسكروملعقه كبيرة ماء ونخفقهم مع بعض ونغطيها ونسيبها تخمر شويه
- فى الميكسرنضيف دقيق وملح ونضيف الخميره ونخفقهم مع بعض ونضيف بيض ونخفقهم مع بعض ونضيف لبن ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة او سمن سايحه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط-وفى بوله فيها رشه دقيق نضع العجينه ونسيبها تتخمر لمدة ساعه ونغطيها بكيس بلاسيتك ونضعها فى مكان دافئ
-على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه على شكل مستطيل بسمك 2\1 سم وتقطع الى شرائح بسمك 2 سم ونغطيها بكيس بلاستيك لمدة 15 دقيقه ونلفها رول رفيع
-ونجيب اقماع الكورنيه او ورق فويل ونلفها على شكل اسطوانى وندهنها من برا زيت ثم نلصق عليها شرائح العجينه من الزوايه الصغيرة (نلفها من تحت لفوق)ونلفها على طرف بعضها بحيث يغطى 3\2 القماع بالعجينه ونفقلها من الحرف
-ونجيب صاج وندهنه زيت ونرص فى الكورنيه فى بوله نعمل سائل التلميع نخفق بيض ولبن وملح وفانيليا وسكرونخفقهم مع بعض وندهن بى الكورنيه ونرش عليها سمسم او حبه البركه او جبنه رومى مبشورة او كسبرة او زعتر
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه ونسيبه يبرد ونشيل منوا اقماع الكورنيه

لعمل حشو البطاطس\\\\
- فى الكبه نخلط بطاطس مسلوقه مع زبدة وكريمى طهى وملح وفلفل وثوم ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى
-ونجيب كورنيه ونضع فى الحشو

لعمل حشو التونه\\\\\
- فى الكبه نخلط تونه وعصيرليمون وزبدة وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى
-ونجيب كورنيه ونضع فى الحشو

لعمل حشو الجبنه الريكفورد\\\\\
- فى الكبه نخلط جبنه ريكفورد مع كريمى طبخ وزبدة ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى-ونجيب كورنيه ونضع فى الحشو

لعمل حشو صفار البيض\\\\
- فى الكبه نخفق اصفر بيض مع زبدة ومسطرده وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى
-ونجيب كورنيه ونضع فى الحشو

لعمل حشو الجبنه البيضاء\\\\\\
- فى الكبه نخلط جبنه بيضاء وزيتون وطماطم وشطه وفلفل ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى-ونجيب كورنيه ونضع فى الحشو
- ويقدم وبالف هنا وشفا



طريقه عمل كورنيه حادق بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه كورنيه حادق للشيف حسن,مقاديركورنيه حادق للشيف حسن .طريقه كورنيه حادق بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه كورنيه حادق, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل كورنيه حادق

بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه كورنيه حادق بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه













Related Posts:

0 التعليقات:

إرسال تعليق