اعلان

الخميس، 23 أبريل 2020

طريقه عمل الزبادى البيتى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة

طريقه عمل الزبادى البيتى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&


لتر لبن(كيلو او5 كوب)2 ملعقه كبيره زبادى(50 جم )2 ملعقه كبيره لبن بودر(50 جم )
(صوص الشيكولاته)
كوب لبن
(200 جم )
2 كوب شيكولاته قطع
(400 جم )
ملعقه زبدة
(25 جم )
ملعقه سكر
(25 جم )

( صوص الكراميل)
كوب سكر
(50 جم )
2 ملعقه ماء
(50 مل )
نصف لبن 
(100 مل)
ملعقه زبدة 
(25 جم )
( صوص التمر)
كوب ماء مغلى 
(200 مل )
نصف ملعقه كبيرة بيكربونات الصوديوم(10 جم)
نصف كوب تمر طرى 
(100 جم )




&&طريقه تحضيرالوصفه&&


لعمل الزبادى الساده\\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونصب فيها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه( ممكن نعمله بمربى توت اسود او توت احمر او مربى مانجو او فراوله)

لعمل صوص الشيكولاته\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن ونرفعه من على الناروونضع الشيكولاته ونقلبهم مع بعض لحد ما الشيكولاته تسيح ونضيف زبدة وسكرونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونسيبها تبرد خالص

لعمل زبادى الشيكولاته\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين صوص شيكولاته ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج

- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر وكاكاو ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه صوص شيكولاته فى القاع ونصب فيها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه

لعمل معجون التمر\\\\\
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وتمر وبيكربونات الصوديوم ونقلبهم مع بعض لحد ما التمر يكون طرى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص

لعمل زبادى التمر\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين تمرونقلبهم مع بعض لحد ما التمر يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من التمرونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه

لعمل صوص الكراميل\\\
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونسيبه يعمل كراميل فاتح ونضيف لبن وزبدة ونقلبهم مع بعض ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص

لعمل زبادى الكراميل\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف معلقتين كراميل ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودرونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه كراميل ونصب عليه الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا



طريقه عمل الزبادى البيتى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الزبادى البيتى للشيف حسن,مقاديرالزبادى البيتى للشيف حسن .طريقه الزبادى البيتى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه الزبادى البيتى, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل الزبادى البيتى

بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الزبادى البيتى بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه





























0 التعليقات:

إرسال تعليق