طريقه عمل جلاش بالكبدة والقوانص بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
(العجينه)
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
ربع كوب سمن بارده(50 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
2 كوب نشا للفرد
طاجن المونيوملفه جلاش
كوب سمن(200 جم)
(الحشو)
ربع كوب سمن وزيت(50 جم)
كوب الاربع بصل مكعبات(150 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
2 سم زنجبيل
2 ونصف كوب كبدة وقوانص قطع
ربع كوب صلصه(50 جم)
كوب الاربع طماطم مبشورة(150 جم)
ربع كوب شوربه(50 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
(الغطاء)
2 بيضهربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
كوب لبن(200 مل)
كوب جبنه رومى مبشورة(200 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
العجينه\\\
- فى الميكسرنخلط دقيق وسمن ملح ونخلطهم مع بعض لحد ما يكون الخليط رملى ونضيف الماء ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها 10 كرات متساويه ونرصها فى صاج ونغطى ونسيبها ترتاح 20 دقيقه, ونجيب كل كوره ونعفرها بالنشا ونفردها بايدينا ونسيبها ترتاح 20 دقيقه, ونرش على كل كوره نشا نفردها ونرص 10 كرات على بعض( لازم نرش نشا على كل كورة لوحدها) ونفردهم بالنشابه وهما على بعض يكون بسمك متوسط ونقطع ونشيل الاحراف ونخلى شكل مربع( اللى هو شكل ورقه الجلاش) ونلفه فى ورقه زبدة وفى كيس بلاسيتك( ونحتفظ بى فى الفريزر)
- فى الميكسرنخلط دقيق وسمن ملح ونخلطهم مع بعض لحد ما يكون الخليط رملى ونضيف الماء ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها 10 كرات متساويه ونرصها فى صاج ونغطى ونسيبها ترتاح 20 دقيقه, ونجيب كل كوره ونعفرها بالنشا ونفردها بايدينا ونسيبها ترتاح 20 دقيقه, ونرش على كل كوره نشا نفردها ونرص 10 كرات على بعض( لازم نرش نشا على كل كورة لوحدها) ونفردهم بالنشابه وهما على بعض يكون بسمك متوسط ونقطع ونشيل الاحراف ونخلى شكل مربع( اللى هو شكل ورقه الجلاش) ونلفه فى ورقه زبدة وفى كيس بلاسيتك( ونحتفظ بى فى الفريزر)
جلاش بالكبدة والقوانص\\\\\\
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وزيت ولمه يدبل نضيف ثوم وزنجبيل ونضيف صلصه وطماطم مبشورة ونقلبهم مع بعض ونضيف قوانص ونقلبهم ونضيف كبدة وماء مغلى ونتبلها ملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه
- ونجيب طاجن المونيوم وندهنه سمن ونرص عليه نصف كميه الجلاش وندهن بين كل ورقه وورقه سمن ونضع حشوالكبدة والقوانص ورشه جبنه موتزرايلا ونرص عليها باقى كميه الجلاش وندهن بين كل ورقه وورقه سمن وقطعها ونغطيها وندخلها الفريزر
- وعند الاستخدام نطلعها تفك قبلها بساعتين ولمه تفك فى بوله نخفق بيض وملح وفلفل ولبن ونخفقهم مع بعض ونصبها على الجلاش ونرش عليه جبنه موتزرايلا وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل جلاش بالكبدة والقوانص بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه جلاش بالكبدة والقوانص للشيف حسن,مقاديرجلاش بالكبدة والقوانص للشيف حسن .طريقه جلاش بالكبدة والقوانص بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه جلاش بالكبدة والقوانص, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل جلاش بالكبدة والقوانص
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه جلاش بالكبدة والقوانص بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق