اعلان

الأحد، 26 يوليو 2020

طريقه عمل الكرواسون بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة



طريقه عمل الكرواسون بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&

(العجينه)
كيلو دقيق(5 كوب دقيق)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ربع ملعقه محسن خبز او خل(5 مل)
2 ملعقه لبن بودر
(50 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف كوب زبدة مكعبات
(100 جم)
2 بيضه
2 ونصف كوب ماء مثلج(500 مل)
نصف ملعقه ملح
(10 جم)
2 كوب زبدة نباتى او زبدة حيوانى على شكل بلوك
(400 جم)
(سائل التلميع)
2 اصفر بيض
 سكر
 فانيليا
ملعقه قهوه مركزه
(25 جم)
كوب لبن
(200 جم)
(الحشو)
جبنه
زعتر
شيكولاته


&&طريقه تحضيرالوصفه&&

العجينه\\\\\
- فى الميكسر نضع دقيق وخميرة ولبن بودره ومحسن وسكر وزبدة ونخفقهم مع بعض وفى بوله نخلط ماء وبيض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه سهله طريه ونضيف ملح ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط, ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها تخمر لمدة نصف ساعه فى مكان دافئ
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك متوسط ونشيل من عليها الدقيق ونضع فيها الزبدة بلوك ونقفلها على شكل ظرف ونفردها بالنشابه تانى ونعملها على شكل ظرف ونرش دقيق ونفردها بالنشابه ونشيل بواقى الدقيق ونعملها على شكل ظرف ونفردها بالنشابه تانى ونعملها على شكل ظرف ونرش دقيق ونفردها بالنشابه ونشيل بواقى الدقيق ونعملها على شكل ظرف( لازم نعملها ونفردها 4 مرات ولازم بين كل مره نفرد فيها ترتاح فى الثلاجه لمدة ساعه على الاقل) ونفردها بالنشابه بسمك متوسط ونقطعها مثلثات ونلفها من القاعده على راس المثلث
( ممكن نحشيها جبنه وجبنه شيدر ونقلبهم مع بعض نضع ملعقه من الجبنه ونلفها من قاعده على راس المثلث. وممكن نحشيها لحوم بارده فى بوله نخلط لانشون فراخ ولانشون لحمه وسلامى ونقلبهم مع بعض نضع ملعقه من الحشو ونلفها من قاعده على راس المثلث. وممكن نحشيها شيكولاته ونلفها من قاعده على راس المثلث, وممكن نحشيها كاسترد نضع ملعقه من الكاسترد ونلفها من قاعده على راس المثلث او نسيبها ساده ونلفها من قاعده على راس المثلث او نحشى زعتر وزيت ونقلبهم مع بعض ونضع ملعقه من الزعتر ونلفها من قاعده على راس المثلث)(لازم نشيل اى بواقى دقيق قبل وضع اى حشو)
- ونجيب صاج وندهنه زبدة او زيت ونرص فى الكرواسون ( لازم يكون فى فرق بين كل واحده والتانيه علشان التخمير) ونضعه فى مكان دافئ يخمر ويتضعف حجمه ويكون شكله على شكل هلال او على شكل ورده
- فى بوله نخلط بيض وسكروفانيليا وقهوه مركزه ولبن ونخفقهم مع بعض ونلمع بيهم الكرواسون بعد ما يخمر ونرش عليه حبه البركه او جبنه رومى او شيدر مبشورة او شيكولاته حبوب او مبشورة
- وندخل الصاج الفرن على 190 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا




طريقه عمل الكرواسون بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الكرواسون للشيف حسن,مقاديرالكرواسون للشيف حسن .طريقه الكرواسون بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه الكرواسون, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل الكرواسون
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الكرواسون بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه






















0 التعليقات:

إرسال تعليق