طريقه عمل حواوشى اسكندرانى باللحمه بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
نصف كيلو لحمه مفرومه(500 جم)
5 بصل مبشور
3 فلفل رومى مبشور
1 فلفل حار مبشور
ملح وفلفل وبهارات وشطه وجوزة الطيب وشرائح ليه ضانى
لعمل العجينه\\\\\\
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو\\\\\
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه مع بصل وفلفل رومى وفلفل حامى وشرائح ليه ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات وشطه ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى\\\\
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل حواوشى اسكندرانى باللحمه بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه حواوشى اسكندرانى باللحمه للشيف حسن,مقاديرحواوشى اسكندرانى باللحمه للشيف حسن .طريقه حواوشى اسكندرانى باللحمه بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه حواوشى اسكندرانى باللحمه, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل حواوشى اسكندرانى باللحمه
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه حواوشى اسكندرانى باللحمه بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
نصف كيلو لحمه مفرومه(500 جم)
5 بصل مبشور
3 فلفل رومى مبشور
1 فلفل حار مبشور
ملح وفلفل وبهارات وشطه وجوزة الطيب وشرائح ليه ضانى
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو\\\\\
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه مع بصل وفلفل رومى وفلفل حامى وشرائح ليه ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات وشطه ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى\\\\
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل حواوشى اسكندرانى باللحمه بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه حواوشى اسكندرانى باللحمه للشيف حسن,مقاديرحواوشى اسكندرانى باللحمه للشيف حسن .طريقه حواوشى اسكندرانى باللحمه بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه حواوشى اسكندرانى باللحمه, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل حواوشى اسكندرانى باللحمه
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه حواوشى اسكندرانى باللحمه بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق