طريقه عمل الهريسه الاسكندرانى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
(الخليط)
2 ونصف كوب دقيق سميد(500 جم)
كوب الاربع دقيق ابيض(175 جم)
كوب ونصف جوزهند ناعم(250 جم)
كوب الاربع ماء دافئ(175 مل)
كوب الاربع سمن(175 جم)
2 ملعقه عسل جلوكوز(50 جم)
فانيليا
(الحشو)
كوب جوزهند مبشور(200 جم)
كوب سودانى محمص(200 جم)
كوب زبيب (200 جم)
ربع كوب شربات ثقيل بارد(50 جم)
نصف كوب دقيق سميد(100 جم)
(الشربات)
2 كوب سكر(400 مل)
كوب ماء(200 جم)
2 كوب سكر(400 مل)
كوب ماء(200 جم)
2 ونصف ملعقه عسل جلوكوز(60 جم)
عصير ليمونة او ملح ليمون (نصف ملعقه)
عصير ليمونة او ملح ليمون (نصف ملعقه)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
الشربات\\\\
- فى اناء ندوب سكر فى ماء وعسل جلوكوز ونرفعه على النارونسيبه يغلى لمدة 12 دقيقه ونضيف عصير ليمونه او ملح ليمون ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
الحشو\\\\
- فى بوله نخلط جوزهند وسودانى وزبيب ودقيق سميد وشربات تقيل ونقلبهم مع بعض
الهريسه\\\\
-فى اناء نضع دقيق سميد ودقيق ابيض وجوزهند ونقلبهم مع بعض كويس
-فى اناء على النار ندافى سمن وماء وعسل جلوكوزوفانيليا ونقلبهم مع بعض لحد ما العسل يدوب فى الماء
- ونخلط خليط السميد مع خليط الماء ونقلبهم حتى تجانس الخليط مع بعض كويس ويكون خليط رملى
- ونجيب صاج وندهنه سمن ونصب فى نصف كميه العجينه ونفردها ونضع الحشو ونضع باقى كميه العجينه ونرش على وشها سمسم
-وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه تخرج وتبرد ونصب عليها شربات ثقيل دافئ
-وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل الهريسه الاسكندرانى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الهريسه الاسكندرانى للشيف حسن,مقاديرالهريسه الاسكندرانى للشيف حسن .طريقه الهريسه الاسكندرانى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه الهريسه الاسكندرانى, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل الهريسه الاسكندرانى
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الهريسه الاسكندرانى بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق