طريقه عمل البنجر والبروكلى والقرنبيط والكرنب بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
(البنجر)
نصف كيلو بنجر
2 لتر ماء مغلى
(السائل)
كوب ماء سلق البنجر(200 مل)
كوب خل(200 مل)
نصف كوب سكر(100 جم)
بصله مكعبات
ملعقه ملح(25 جم)
نصف ملعقه قرنفل(10 جم)
10 فلفل اسود حبوب
(البروكلى)
نصف كيلو زهره بروكلى
كوب جزر اصابع(200 جم)
كوب لفت اصابع(200 جم)
2 لتر ماء مغلى
2 لتر ماء مثلج
نصف كيلو بنجر
2 لتر ماء مغلى
(السائل)
كوب ماء سلق البنجر(200 مل)
كوب خل(200 مل)
نصف كوب سكر(100 جم)
بصله مكعبات
ملعقه ملح(25 جم)
نصف ملعقه قرنفل(10 جم)
10 فلفل اسود حبوب
(البروكلى)
نصف كيلو زهره بروكلى
كوب جزر اصابع(200 جم)
كوب لفت اصابع(200 جم)
2 لتر ماء مغلى
2 لتر ماء مثلج
(السائل)
3 كوب ماء مغلى(600 مل)
2 ملعقه خل(50 مل)
كوب ملح(200 جم)
ملعقه شطه(25 جم)
(الكرنب)
نصف كيلو عروق كرنب ابيض
2 لتر ماء مغلى
2 لتر ماء مثلج
(السائل)
600 مل ماء مغلى
2 ملعقه خل(50 مل)
كوب ملح(200 جم)
ملعقه شطه(25 جم)
(القرنبيط)
نصف كيلو زهره قرنبيط
كوب جزر اصابع(200 جم)
كوب لفت اصابع(200 جم)
2 لتر ماء مغلى
2 لتر ماء مثلج
(السائل)
3 كوب ماء مغلى(600 مل)
2 ملعقه خل(50 مل)
كوب ملح(200 جم)
ملعقه شطه(25 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
مخلل البنجر- فى اناء على النار نسلق البنجر لمدة 10 دقائق ويبرد ونقشره ونقطعه اصابع
ونجيب برطمان ونرص فى البنجر, وفى بوله نخلط ماء سلق البنجروسكر وخل وملح وقرنفل وبصل مكعبات وفلفل حبوب ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على البنجرونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
3 كوب ماء مغلى(600 مل)
2 ملعقه خل(50 مل)
كوب ملح(200 جم)
ملعقه شطه(25 جم)
(الكرنب)
نصف كيلو عروق كرنب ابيض
2 لتر ماء مغلى
2 لتر ماء مثلج
(السائل)
600 مل ماء مغلى
2 ملعقه خل(50 مل)
كوب ملح(200 جم)
ملعقه شطه(25 جم)
(القرنبيط)
نصف كيلو زهره قرنبيط
كوب جزر اصابع(200 جم)
كوب لفت اصابع(200 جم)
2 لتر ماء مغلى
2 لتر ماء مثلج
(السائل)
3 كوب ماء مغلى(600 مل)
2 ملعقه خل(50 مل)
كوب ملح(200 جم)
ملعقه شطه(25 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
مخلل البنجر- فى اناء على النار نسلق البنجر لمدة 10 دقائق ويبرد ونقشره ونقطعه اصابع
ونجيب برطمان ونرص فى البنجر, وفى بوله نخلط ماء سلق البنجروسكر وخل وملح وقرنفل وبصل مكعبات وفلفل حبوب ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على البنجرونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
مخلل البروكلى- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون ونضع البروكلى والجزرواللفت فى مصفاه ونضعها فى الماء ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى
ونجيب برطمان ونرص فى البروكلى والجزر واللفت , وفى بوله نخلط ماء مغلى وملح وخل وشطه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على البروكلى والجزر واللفت ونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
مخلل الكرنب الابيض- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون ونضع عروق الكرنب فى مصفاه ونضعها فى الماء ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى
ونجيب برطمان ونرص فى الكرنب , وفى بوله نخلط ماء مغلى وملح وخل وشطه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الكرنب ونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
مخلل القرنبيط- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون ونضع القرنبيط وجزرولفت فى مصفاه ونضعها فى الماء ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى
ونجيب برطمان ونرص فى القرنبيط والجزرواللفت, وفى بوله نخلط ماء مغلى وملح وخل وشطه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على القرنبيط والجزر واللفت ونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
- ويقدم وبالف هنا وشفاطريقه عمل البنجر والبروكلى والقرنبيط والكرنب بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه البنجر والبروكلى والقرنبيط والكرنب للشيف حسن,مقاديرالبنجر والبروكلى والقرنبيط والكرنب للشيف حسن .طريقه البنجر والبروكلى والقرنبيط والكرنب بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه البنجر والبروكلى والقرنبيط والكرنب, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل البنجر والبروكلى والقرنبيط والكرنب
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه البنجر والبروكلى والقرنبيط والكرنب بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق