طريقه عمل تورته وجاتوة البلاك فورست بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
( الكيك الاسفنجيه)
10 بيضه
كوب سكرحبيبات(200 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب وربع دقيق مخبوزات(250 جم)
2 ملعقه كبيرة كاكاو خام(50 جم)
نصف ملعقه كبيرة بيكنج بودر(10 جم)
نصف ملعقه كبيرة بيكنج بودر(10 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
(الاسبونج)
نصف كيلو دقيق اسبونج شيكولاته
(الاسبونج)
نصف كيلو دقيق اسبونج شيكولاته
6 بيضات
نصف كوب ماء دافئ(100 مل)
(الكريمه)
2 كوب كريم شانتيه بودر(400 جم)
5 كوب ماء مثلج( لتر)
(الحشو)
(الكريمه)
2 كوب كريم شانتيه بودر(400 جم)
5 كوب ماء مثلج( لتر)
(الحشو)
5 كوب ماء مغلى ( لتر)
نصف كوب سكر(100 جم)
ربع ملعقه اسانس كريز(5 جم)
2 ونصف كوب كريز قطع(500 جم)
ملعقه نشا(25 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
ربع ملعقه اسانس كريز(5 جم)
2 ونصف كوب كريز قطع(500 جم)
ملعقه نشا(25 جم)
2 ونصف ملعقه ماء مثلج (60 مل)
(الشربات)
كوب سكر(200 جم)
كوب ماء (200 مل)
ملعقه عصير ليمون (25 جم)
ملعقه اسانس كريز(25 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
الشربات\\\\
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها على النار وبعد الغليان نضيف عصير ليمون ونسيبها تعمل شربات خفيف ونضيف اسانس كريز ونسيبه يبرد
الحشو\\\\
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء وبعد الغليان نضيف كريز قطه ياخد غلاوتين وندوب نشا فى ماء مثلج ونقلبهم مع بعض ونضيفهم ونقلبهم مع بعض لحد ما يتقل شويه وياخد غلاوة ونسيبه يبرد خالص
الكريمه\\\\
- فى الميكسر نخفق كريمه شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض لحد ما يتضاعف حجمها اربع مرات ونضعها فى كيس حلوانى
الكيك الاسفنجيه\\\\
- فى الميكسر نخلط بيض وفانيليا وسكرونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف الخليط
- فى بوله نخلط دقيق وبيكنج بودر وكاكاو ونقلبهم مع بعض ونضيفهم حبه حبه على خليط البيض ونقلبهم بملعقه خشب من تحت لفوق فى اتجاة واحد حتى تجانس الخليط
- لو هنعمل الاسبونج فى الميكسر نخلط دقيق اسبونج وبيض وماء ونخفقهم مع بعض لمدة 5 دقائق
- ونجيب صاج او صينيه وندهنها سمن ونفرش فى ورقه زبدة ونصب فى خليط الكيك ونسوى لازم يكون كله سمك واحد
- وندخل الكيك الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه ونسيبها تبرد خالص( ممكن نسوى فى صاج مربع ونعمل جاتوة مربعات)
- ونجيب اول ديسك من الكيك وندهنه شربات خفيف بارد ونفرد عليه طبقه من الكريمه ونضع عليه خليط الكريز, ونضع تانى ديسك من الكيك ونضغط عليه وندهنه شربات خفيف بارد ونفرد عليه الكريمه ونرش عليها خليط الكريز ونجلس الجانب بكريمه, ونزينها بالكريمه من فوق ونرش عليها شيكولاته مبشورة وندهنه بجيلى تلميع ( لازم نجلس الجانب الاول وندخلها الثلاجه تجمد ونكمل تزين من فوق قبل ونرص عليها كريز)
- وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل تورته وجاتوة البلاك فورست بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه تورته وجاتوة البلاك فورست للشيف حسن,مقاديرتورته وجاتوة البلاك فورست للشيف حسن .طريقه تورته وجاتوة البلاك فورست بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه تورته وجاتوة البلاك فورست, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل تورته وجاتوة البلاك فورست
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه تورته وجاتوة البلاك فورست بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
- ونجيب صاج او صينيه وندهنها سمن ونفرش فى ورقه زبدة ونصب فى خليط الكيك ونسوى لازم يكون كله سمك واحد
- وندخل الكيك الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه ونسيبها تبرد خالص( ممكن نسوى فى صاج مربع ونعمل جاتوة مربعات)
- ونجيب اول ديسك من الكيك وندهنه شربات خفيف بارد ونفرد عليه طبقه من الكريمه ونضع عليه خليط الكريز, ونضع تانى ديسك من الكيك ونضغط عليه وندهنه شربات خفيف بارد ونفرد عليه الكريمه ونرش عليها خليط الكريز ونجلس الجانب بكريمه, ونزينها بالكريمه من فوق ونرش عليها شيكولاته مبشورة وندهنه بجيلى تلميع ( لازم نجلس الجانب الاول وندخلها الثلاجه تجمد ونكمل تزين من فوق قبل ونرص عليها كريز)
- وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل تورته وجاتوة البلاك فورست بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه تورته وجاتوة البلاك فورست للشيف حسن,مقاديرتورته وجاتوة البلاك فورست للشيف حسن .طريقه تورته وجاتوة البلاك فورست بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه تورته وجاتوة البلاك فورست, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل تورته وجاتوة البلاك فورست
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه تورته وجاتوة البلاك فورست بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق