&&المقاديروالمكونات&&
(العجينه)
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
(50 جم) 2ملعقه لبن بودر
2 ملعقه زيت(50 مل)
ملعقه سكر(25 جم)
ربع معلقه ملح(5 جم)
(10 جم) نصف ملعقه بيكينج بودر
كوب ماء مثج(250 مل)
(الحشو)
ربع كيلو لحمه مفرومه (250 جم)
بصل مكعبات
طماطم مكعبات
فلفل اخضر مكعبات
ثوم مفروم
(50 جم) 2 ملقه دبس رمان
ماء مثلج
2 ملعقه طحينه(50 جم)
(50 جم) 2 ملعقه زبادى
(50 جم) 2 ملعقه سودانى شرائح
ملح
فلفل
بهارات
قرفه
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
لعمل العجينه\\\\
- فى الميكسر نضع دقيق وملح ولبن بودره وزيت وسكروبيكينج بودروماء ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه مقفلوله وفى بوله نرش دقيق ونضع العجينه ونغطيها بكيس بلاسيتك وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه وعلى الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك متوسط ونقطعها بشكل دائرى( نعمل فى نصفها زى تجويف)
لعمل الحشو\\\\\
- فى الكبه نضع لحمه مفرومه وبصل وطماطم وفلفل وثوم وطحينه وزبادى ودبس الرمان وسودانى وملح وفلفل وبهارات وقرفه وماء مثلج ونخلطهم مع بعض كويس ونشكلها كرات صغيرة
- نجيب صاج ونرص فى الصفيحه ونضع فيها كرات اللحمه ونفردها فى نصفها ونسيبها تخمر لمدة نصف ساعه فى المطبخ
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل الصفيحه اللبنانيه بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الصفيحه اللبنانيه للشيف حسن,مقادير الصفيحه اللبنانيه للشيف حسن .طريقه الصفيحه اللبنانيه بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه الصفيحه اللبنانيه, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل الصفيحه اللبنانيه
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الصفيحه اللبنانيه بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق