طريقه عمل ارز باللبن كراميل بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
كوب سكر(200 جم)
(الصوص وصوص الكراميل)
كوب سكر(200 جم)
ملعقه ماء(25 مل)
ربع كوب كريمه طهى او لبن(50 مل)
ملعقه زبدة(25 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ولمه يعمل كراميل غامق نضيف كريمه طهى او لبن تغلى ونضيف زبدة ونقلبهم ونرفعها من على النار
- فى اناء ننقع الارز فى لبن وقشطه وزبدة لمدة 3 ساعات
- وفى اناء على النار نضع الارزواللبن وقشطه وزبدة ونقلبهم مع بعض ولمه ياخد غلاوة نخفض عليه النار لنص ونقلبهم مع بعض لحد ما الارز يستوى فى اللبن ونضيف سكرو صوص الكراميل ونقلبهم مع بعض( لازم نقلب الارز فى اللبن لحد ما يتقل خالص) ونقلبهم مع بعض كويس, ونصبه فى بولات او كاسات ونزينه بصوص كراميل
- ويقدم وبالف هنا وشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق