&&المقاديروالمكونات&&
لفه جلاش
250 جم سمن سايحه
(الكاسترد)
2\1 لتر لبن
نصف كوب سكر(100 جم)
3 اصفر بيض
باكو فانيليا
ملعقه كاسترد بودر(25 جم)
(التمر)
2\1 كيلو تمر طرى
نصف كوب ماء(100 مل)
(5 جم) ربع ملعقه بيكربونات الصوديوم
(السيرب)
1 كيلو سكر
2\1 لتر ماء
عصير ليمونه
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
لعمل التمر\\\\\
- فى اناء على النار نغلى ماء ونضيف التمر ونقلبهم مع بعض وياخد غلاوة ونضيف بيكربونات الصوديوم ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون زى المعجون ونسيبه يبرد خالص
لعمل الكاسترد\\\\\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن وفى بوله ندوب اصفر بيض وكاسترد بودر وسكر وفانيليا ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن حبه حبه حتى الحصول على القوام المطلوب ونسيبه يبرد خالص ونضيف عليها التمر ونقلبهم مع بعض
لعمل الجلاش\\\\
- نجيب صينيه وندهنها سمن ونرص فيها 5 ورقات جلاش وندهن كل ورقه سمن ونصب عليه الكاسترد بالتمرونرص عليهم 5 ورقات جلاش وندهن كل ورقه سمن ونشيل الحروف وندهنها من فوق سمن ونقطعها مربعات
- وندخل الصينيه الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه ونسقيها شربات ثقيل بارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا






0 التعليقات:
إرسال تعليق