وصفه كيكه عيد الحب بطريقه الشيف حسن على قناه MBC مصر
اسم الوصفه\\\\\وصفه كيكه عيد الحب
&&مقاديرومكونات الوصفه&&
(كيكه اسفنجيه حمرا)
10 بيضات
باكون فانيليا
كوب سكر
2 كوب دقيق
نصف ملعقه بيكينج بودر
باكون فانيليا
كوب سكر
2 كوب دقيق
نصف ملعقه بيكينج بودر
رشه ملح
ربع ملعقه لون غذائى احمر
(الشربات)
(الشربات)
كوب ونصف عصير فراوله حفيف
(الحشو)
كوب كريم شانيته
2 كوب ونصف ماء مثلج
(بسترى كريم)
نصف كوب باسترى كريم بودر
كوب عصير فراوله
نصف كيلو فراوله انصاف
(المارنج اصابع احمر)
كوب سكر
2 ملعقه ماء
رشه ملح
10 ابيض بيض
رشه ملح
لون غذائى احمر
(الفنش)
كيلو فراوله انصاف
كوب عنب اسود
2 كوب جيلى تلميع ساخن
(الحشو)
كوب كريم شانيته
2 كوب ونصف ماء مثلج
(بسترى كريم)
نصف كوب باسترى كريم بودر
كوب عصير فراوله
نصف كيلو فراوله انصاف
(المارنج اصابع احمر)
كوب سكر
2 ملعقه ماء
رشه ملح
10 ابيض بيض
رشه ملح
لون غذائى احمر
(الفنش)
كيلو فراوله انصاف
كوب عنب اسود
2 كوب جيلى تلميع ساخن
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
الكيكه الاسفنجيه الحمرا\\\\
- فى الميكسر نخفق بيض وسكر وفانيليا ونخفهم مع بعض حتى تجانس الخليط, وفى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودر وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيف لون غذائى ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط, ونضيف خليط الدقيق على خليط البيض ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط( لازم نرش الدقيق حبه حبه ونقلبها بملعقه خشب من تحت لفوق علشان الهواء ميخرجش منها)
- فى الميكسر نخفق بيض وسكر وفانيليا ونخفهم مع بعض حتى تجانس الخليط, وفى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودر وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيف لون غذائى ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط, ونضيف خليط الدقيق على خليط البيض ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط( لازم نرش الدقيق حبه حبه ونقلبها بملعقه خشب من تحت لفوق علشان الهواء ميخرجش منها)
- نجيب صاج وندهنه سمن ونفرش فى ورقه زبدة ونصب فى الكيكه, وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه تبرد نقطعها على شكل قلب( نقطعها 2 ديسك من الكيكه)
المارنج\\\\
- فى اناء ندوب سكر فى ماء وملح ونسيبه يعمل كراميل فاتح
- فى الميكسر نخفق ابيض بيض وملح ونخفقهم مع بعض ونضيف عليهم المارنج ولون غذائى احمر ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط والحصول على مارنج ونضعه فى كيس حلوانى
- نجيب صاج وندهنه سمن ونبطنه سكر بودر ونشكل فى اصابع المارنج, ودخل الصاج الفرن على 100 درجه لمدة 12 دقيقه
الحشو\\\\\
- فى الميكسر نخفق كريم شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه , وفى بوله نخلط كريم باستيرى مع عصير فراوله ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الكريم شانتيه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعه فى كيس حلوانى
كيكه عيد الحب\\\\
- نجيب اول ديسك من الكيكه وندهنها عصير فراوله ونفرد عليها طبقه من الكريم شانتيه ثم نرص انصاف فراوله ونضع ديسك الكيك نضغط عليها , وندخلها الثلاجه نصف ساع تاخد تجميد) وندهنها عصير فراوله ونزينها بكريم شانتيه ونرص عليها انصاف فراوله وعنب اسمر وندهنها جيلى تلميع ساخن ونرص على الحروف اصابع المارنج ونرش عليها سكر بودر
- وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه وصفه كيكه عيد الحب بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBC مصر, وصفه كيكه عيد الحب للشيف حسن,مقاديروصفه كيكه عيد الحب للشيف حسن , وصفه كيكه عيد الحب للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه وصفه كيكه عيد الحب بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل وصفه كيكه عيد الحب
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,وصفه كيكه عيد الحب بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن,اكلات شهرفبراير,
حلقه اليوم 14\02\2018, حلقه يوم الاربعاء 14 فبراير للشيف حسن,حلقه 14 فبراير للشيف حسن, حلقه الاربعاء 14-02-2018,حلقه امس للشيف حسن,حلقه 14\02\2018 قناه mbc مصر,
0 التعليقات:
إرسال تعليق