اعلان

الاثنين، 16 سبتمبر 2019

طريقه عمل البيتزا الايطالى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة









طريقه عمل البيتزا الايطالى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&

(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
2 ملعقه ونصف زيت(60 مل)
ملعقه ونصف خميرة(35 جم)
ملعقه محسن خبز او خل(25 مل)
نصف ملعقه سكر(10 جم)
نصف ملعقه زعتر(10 جم)
نصف ملعقه روزمارى(10 جم)
2 ملعقه عسل ابيض(50 جم)
2 كوب ماء دافئ(400 مل)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
(الصلصه البارده)
5 طماطم مبشورة
ملعقه زعتر(25 جم)
ملعقه روزمارى(25 جم)
ملعقه ملح(25 جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
ملعقه زيت(25 مل)
ملعقه سكر(25 جم)
ملعقه ريحان مفروم(25 جم)
(الصلصه الساخنه)
2 ملعقه ونصف زيت(60 مل)
2 بصل مفروم
2 ثوم مفروم
2 ملعقه ونصف صلصه(60 جم)
10 طماطم مبشورة
نصف كوب شوربه او ماء مغلى(100 مل)
ملعقه زعتر(25 جم)
ملعقه روزمارى(25 جم)
ملعقه ملح(25 جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
(بيتزا التونه)
علبه تونه
بصل\طماطم\فلفل احمر واخضر واصفر قطع
ملح وفلفل وكمون وشطه وعصير ليمون
جبنه موتزاريلا وجبنه رومى
صلصه بارده وساخنه
(بيتزا سلامى)
فلفل احمر واخضرواصفر وطماطم قطع وزيتون شرائح
سلامى قطع
جبنه موتزاريلا وجبنه رومى
صلصه بارده وساخنه
(بيتزا فواكه البحر)
ملعقه زيت
نصف كوب فواكه البحر
 بصل مكعبات وثوم مفروم وبشر ليمون وملح وكمون وفلفل
جبنه موتزاريلا وجبنه رومى
صلصه بارده وساخنه
(بيتزا كالزونى)
2 صدر فراخ مشويه قطع
زعتر وروزمارى مفروم
فلفل احمرواخضر واصفروطماطم قطع 
جبنه موتزاريلا وجبنه رومى
صلصه بارده وساخنه
(بيتزا مارجريتا)
زعتر وروزمارى
جبنه موتزاريلا وجبنه رومى
صلصه بارده وساخنه
(بيتزا رول)
لحمه معصجه
زيتون  قطع
جبنه موتزاريلا وجبنه رومى
صلصه بارده وساخنه
(بيتزا ميكس جبن)
جبنه موتزاريلا وجبنه رومى وجبنه شيدروجبنه فلامنك وجبنه امنتال وجبنه ديكفورد
زعتروروزمارى


&&طريقه تحضيرالوصفه&&

لعمل العجينه الايطالي\\\\\\\
- فى الميكسر نضيف دقيق وملح وسكر وخميرة ومحسن خبز وروزمارى وزعتروزيت وعسل ونخلطهم مع بعض ونضيف ماء ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات وفى بوله ونرشها دقيق ونرص فيها كرات العجينه ونسيبها تخمر لمدة ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بسمك 5 سم
- ونجيب صينيه وونرشها دقيق سميد ونضع فيها العجينه ونخرمها بشوكه ونضعها فى مكان دافى تخمر نصف ساعه ولازم نغطيها ونضعها فى مكان دافئ ونضع عليها صوص الساخن او البارد ورشه جبنه موتزاريلا وجبنه رومى ونضع عليها اى حشو مكيس جبن او تونه او فواكه البحر او سلامى ونرش عليها جبنه موتزرايلا ورومى 
- وندخلها الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه

لعمل الصوص البارد\\\\
- فى بوله نخلط طماطم وسكر وملح وفلفل وزعتروروزمارى وزيت وريحان مفروم ونقلبهم مع بعض
لعمل الصوص الساخن\\\\

- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل  نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف صلصه ونتبلها ملح وفلفل وزعتروروزمارى  وسكرونضيف عصير طماطم وماء مغلى ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك على نارهاديه 

بيتزا التونه\\\\\
- فى بوله نخلط تونه وبصل اخضروطماطم وفلفل احمر واخضر واصفر وعصير ليمون وملح وفلفل وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض

بيتزا فواكه البحر\\\
- فى اناء على النار نشوح فواكه البحر فى زيت  ونقلبهم مع بعض ونضيف بصل و ثوم مفروم وعصير ليمون وملح وكمون وفلفل ونقلبهم مع بعض ونرفعها  من النار ونسيبها تبرد

(بيتزا كالزونى)
- نجيب العجينه وندهن الحروف بالماء ونفرد فى نصفها صلصه ونرش عليها جبنه موتزاريلا رومى ونضيف عليه حشوالفراخ ونرش عليها جبنه موتزرايلا ونقفلها على شكل ظرف
- ونجيب صاج ونرش فى دقيق سميد ونضع البيتزا ونضعها فى مكان دافئ تخمر
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

بيتزا الرول\\\\
- ونجيب صينيه نرشها دقيق سميد ونضع فيها العجينه ونضع فيها البيتزا( ونخرمها بشوكه علشان نخرج الهواء منها)
- وندهن البيتزا صلصه ونرش عليها جبنه موتزاريلا ونضيف لحمه معصجه وزيتون ونرش على الوش جبنه موتزرايلا رومى ونلفها رول ونقفلها من الاحراف ونضعها فى صينيه مدهونه زيت
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا




طريقه عمل البيتزا الايطالى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياهوصفه البيتزا الايطالى للشيف حسن,مقاديرالبيتزا الايطالى للشيف حسن .
طريقه البيتزا الايطالى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه البيتزا الايطالى, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل البيتزا الايطالى
بطريقه الشيف حسن  من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه البيتزا الايطالى بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه







0 التعليقات:

إرسال تعليق