طريقه عمل طاجن باميه باللحمه الضانى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
( فلفل حصى \مستكه\ حبهان \ورق لورا)
كيلو لحمه ضانى
( بصل \جزر\ عصير ليمون)
5 كوب ماء مغلى( لتر)
(الباميه)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
بصل مكعبات
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
2 ملعقه صلصه(50 جم)
5 كوب عصير طماطم ( لتر)
كوب ونصف شوربه(300 مل)
5 كوب باميه صغيرة(كيلو)
1 فلفل حار
( ملح \فلفل \ بهارات \جوزة الطيب)
(الطشه)
( سمن \ ثوم مفروم \كزبرة بودر)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
- فى اناء على النار نشوح بصل مكعبات فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم مفروم ولمه يدبل نضيف صلصه وعصير طماطم وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونضيف شوربه ونسيبها تتسبك ولمه تتسبك ونضيف باميه وفلفل حارولحمه مسوه ونقلبهم مع بعض, وفى اناء على النار نشوح ثوم وكزبرة فى سمن ولمه تاخد لون ذهبى
- ونجيب طاجن ونصب فى الباميه ونضيف عليه الطشه ونغطى بورق فويل, وندخله الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه طاجن باميه باللحمه الضانى بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق