طريقه عمل ديك رومى رستو بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
ديك رومى من 10 الى 15 كيلو
(التتبيله)
كوب الاربع بصل مبشور(150 جم)
كوب الاربع طماطم مبشورة(150 جم)
كوب الاربع عصير برتقال(150 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
عصير ليمون
زعتر
وروزمارى
بهارات
جوزة الطيب
ملح
فلفل
(الحشو)
كوب وربع سجق(250 جم)
كوب وربع ابو فروة بيوريه(250 جم)
كوب وربع برتقال شرائح(250 جم)
كوب وربع عين جمل قطع(250 جم)
كوب وربع مشمشيه(250 جم)
ربع كوب بقدونس مفروم(50 جم)
ربع كوب بصل اخضر مكعبات(50 جم)
ربع كوب مرمريه (50 جم)
نصف كوب كريمه طهى(100 جم)
كوب وربع تفاح اخضر شرائح(250 جم)
ملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات
(التسويه)
نصف كوب زبدة(100 جم)
( بصل وجزر وكرات وكرفس مكعبات)
(التلميع)
ربع كوب زيت(50 جم)
ربع كوب زبدة(50 جم)
ربع كوب صلصه(50 جم)
ربع كوب عسل ابيض(50 جم)
ملح وفلفل وزعتر وروزمارى
(الصوص)
ناتج التسويه
كوب عصير برتقال(200 جم)
كوب ديمجلاس(200 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
- فى بوله نخلط بصل مبشور وطماطم مبشورة وعصير برتقال وخل وعصير ليمون وزعتر وروزمارى وبهارات وجوزة الطيب وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الديم من برا ومن جوا وتحت الجلد
- فى بوله نخلط سجق وابو فروة بيوريه وبرتقال وتفاح وعين جمل ومشمشيه وبقدونس وبصل اخضرومرمريه وملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات وكريمه طهى ونقلبهم مع بعض ونحشى بيهم الديك ونقفله ببرتقاله ونربط رجلى بخيط
- ونجيب صاج ونضع فى شرائح بصل وجزر وكرات وكرفس ونضع عليهم الديك ونضيف ماء مغلى وندهن الديك سمن من كل مكان ونغطى بورق فويل ونقفله عليها كويس
- وندخل الديك الفرن على 180 درجه لمدة نصف ساعه ونخفض عليها النار لمدة 4 ساعات على 180 درجه( ونجيب خله ونغرزها فى الصدراوالوراك ولو الخله طلعت فيها سائل يبقى نضع فى الفرن نصف ساعه كمان)
- فى اناء على النار ندافى سمن وزيت وصلصه وعسل ابيض وملح وفلفل وزعتر وروزمارى ونقلبهم مع بعض وندهن بيهم الديك وندخله الفرن تحت الشوايه ياخد لون
- فى بوله نخلط سجق وابو فروة بيوريه وبرتقال وتفاح وعين جمل ومشمشيه وبقدونس وبصل اخضرومرمريه وملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات وكريمه طهى ونقلبهم مع بعض ونحشى بيهم الديك ونقفله ببرتقاله ونربط رجلى بخيط
- ونجيب صاج ونضع فى شرائح بصل وجزر وكرات وكرفس ونضع عليهم الديك ونضيف ماء مغلى وندهن الديك سمن من كل مكان ونغطى بورق فويل ونقفله عليها كويس
- وندخل الديك الفرن على 180 درجه لمدة نصف ساعه ونخفض عليها النار لمدة 4 ساعات على 180 درجه( ونجيب خله ونغرزها فى الصدراوالوراك ولو الخله طلعت فيها سائل يبقى نضع فى الفرن نصف ساعه كمان)
- فى اناء على النار ندافى سمن وزيت وصلصه وعسل ابيض وملح وفلفل وزعتر وروزمارى ونقلبهم مع بعض وندهن بيهم الديك وندخله الفرن تحت الشوايه ياخد لون
- فى الخلاط ناخد الخضراوت اللى كانت تحت الديك ونضيف عليها عصير برتقال وديمجلاس ونضربهم مع بعض ويقدم مع الديك
- ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل ديك رومى رستو بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه ديك رومى رستو للشيف حسن,مقاديرديك رومى رستو للشيف حسن .طريقه ديك رومى رستو بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه ديك رومى رستو , طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل ديك رومى رستو
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه ديك رومى رستو بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق