طريقه عمل بلم كيك(كيك البرقوق) بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
كوب وربع سكر(250 جم)
2 ونصف ملعقه ماء(60 جم)
2 ونصف كوب برقوق مكعبات(500 جم)
(الكيك)
كوب ونصف زبدة(300 جم)
كوب ونصف سكر بنى طرى(300 جم)
4 بيضات
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
2 كوب دقيق(400 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(10 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
(الصوص)
كوب سكر بنى(200 جم)
ملعقه ونصف ماء(30 جم)
نصف كوب كريمه طهى(100 جم)
نصف كوب برقوق مكعبات(100 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
الصوص\\\
- فى اناء على النار نضع ماء وسكرونقلبهم مع بعض ونسيبها تعمل كراميل ونرفعه من على النار ونضيف كريمه طبخ وزبدة ونقلبهم مع بعض ونضيف البرقوق ونقلبهم مع بعض يغلوا
لعمل الكيك\\\\
-فى الميكسر نخفق زبدة وسكروعسل ونخفقهم مع بعض ونضيف بيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف خليط البرقوق ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط دقيق وملح وبيكينج بودرونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونبطنها دقيق ونصب فيها الخليط وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه ولمه تخرج من الفرن نخرمها بالخله ونصب عليها الصوص وهو والكيك ساخنه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه بلم كيك(كيك البرقوق) بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق