طريقه عمل الكيكه الحمراء بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
( الكيك الاسفنجيه)
15 بيضه
كوب ونصف سكرحبيبات(300 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
3 كوب دقيق مخبوزات(600 جم)
نصف ملعقه كبيرة بيكنج بودر(10 جم)
صاج 40 * 60
ملعقه سمن(25 جم)
ورقه زبدة
(الحشو)
كوب عصير فراوله(200 مل)
15 بيضه
كوب ونصف سكرحبيبات(300 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
3 كوب دقيق مخبوزات(600 جم)
نصف ملعقه كبيرة بيكنج بودر(10 جم)
صاج 40 * 60
ملعقه سمن(25 جم)
ورقه زبدة
(الحشو)
كوب عصير فراوله(200 مل)
كوب فراوله مكعبات(200 جم)
2 ونصف كوب باستيرى كريم بودر(500 جم)
5 كوب عصير فراوله(1000 مل)
لتر كريم نباتى سائل ساقع
2 كيلو فراوله
2 ونصف كوب باستيرى كريم بودر(500 جم)
5 كوب عصير فراوله(1000 مل)
لتر كريم نباتى سائل ساقع
2 كيلو فراوله
كوب توت احمر(200 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
الكريمه\\\\
- فى الميكسر نخفق كريمه سائله مثلجه نخفقها لحد ما يتضاعف حجمه اربع مرات , وفى بوله نخلط باستيرى كريم مع عصير فراوله ونقلبهم مع بعض ونضيفها على الكريمه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
الكيك الاسفنجيه\\\\
- فى الميكسر نخلط بيض وفانيليا وسكرونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف الخليط
- فى بوله نخلط دقيق وبيكنج بودرونقلبهم مع بعض ونضيفهم حبه حبه على خليط البيض ونقلبهم بملعقه خشب من تحت لفوق فى اتجاة واحد حتى تجانس الخليط
- ونجيب صاج وندهنه سمن ونفرش فى ورقه زبدة ونصب فى خليط الكيك ونسوى لازم يكون كله سمك واحد( الكميه دى تعمل 2 صاج)
- وندخل الكيك الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه ونسيبها تبرد خالص ونشيل الاحروف
- ونجيب اول ديسك من الكيك وندهنه عصيرفراوله ونفرد عليه طبقه من الكريمه ونرش عليها مكعبات فراوله, ونضع تانى ديسك من الكيك ونضغط عليه وندهنه عصير فراوله ونفرد عليه الكريمه ونرش عليها مكعبات فراوله ونجلس الجانب بكريمه, ونزينها بالكريمه من فوق ونرص فراوله وتوت احمروندهنه بجيلى تلميع ( لازم نجلس الجانب الاول وندخلها الثلاجه تجمد ونكمل تزين من فوق قبل رص عليها التوت والفراوله)
- وتقدم وبالف هنا وشفا
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
الكريمه\\\\
- فى الميكسر نخفق كريمه سائله مثلجه نخفقها لحد ما يتضاعف حجمه اربع مرات , وفى بوله نخلط باستيرى كريم مع عصير فراوله ونقلبهم مع بعض ونضيفها على الكريمه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
الكيك الاسفنجيه\\\\
- فى الميكسر نخلط بيض وفانيليا وسكرونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف الخليط
- فى بوله نخلط دقيق وبيكنج بودرونقلبهم مع بعض ونضيفهم حبه حبه على خليط البيض ونقلبهم بملعقه خشب من تحت لفوق فى اتجاة واحد حتى تجانس الخليط
- ونجيب صاج وندهنه سمن ونفرش فى ورقه زبدة ونصب فى خليط الكيك ونسوى لازم يكون كله سمك واحد( الكميه دى تعمل 2 صاج)
- وندخل الكيك الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه ونسيبها تبرد خالص ونشيل الاحروف
- ونجيب اول ديسك من الكيك وندهنه عصيرفراوله ونفرد عليه طبقه من الكريمه ونرش عليها مكعبات فراوله, ونضع تانى ديسك من الكيك ونضغط عليه وندهنه عصير فراوله ونفرد عليه الكريمه ونرش عليها مكعبات فراوله ونجلس الجانب بكريمه, ونزينها بالكريمه من فوق ونرص فراوله وتوت احمروندهنه بجيلى تلميع ( لازم نجلس الجانب الاول وندخلها الثلاجه تجمد ونكمل تزين من فوق قبل رص عليها التوت والفراوله)
- وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل الكيكه الحمراء بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الكيكه الحمراء للشيف حسن,مقاديرالكيكه الحمراء للشيف حسن .طريقه الكيكه الحمراء بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه الكيكه الحمراء, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل الكيكه الحمراء
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الكيكه الحمراء بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق