طريقه عمل فراخ المسخن بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
فرخه مفتوحه من الدهر
(التتبيله)
3 بصل مبشور
2 ونصف ملعقه سماق(60 جم)
2 ونصف ملعقه زيت زيتون(60 جم)
2 ونصف ملعقه عصير ليمون(60 جم)
ملح
(الخلطه)
كوب الاربع زيت زيتون(175 مل)
10 بصل مبشور
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه فلفل (10 جم)
نصف ملعقه كمون (10 جم)
سماق
سودانى محمص
(خبز المسخن)
4 كوب دقيق(800 جم)
كوب دقيق سميد(200 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
ملعقه ونصف خميرة (35 جم)
نصف ملعقه سكر(10 جم)
نصف ملعقه زيت(10 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 مل)
2 ونصف كوب ماء دافئ(500 مل)
دقبق للفرد
(التتبيله)
طريقه عمل فراخ المسخن بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه فراخ المسخن للشيف حسن,مقاديرفراخ المسخن للشيف حسن .طريقه فراخ المسخن بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه فراخ المسخن, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل فراخ المسخن
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه فراخ المسخن بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
&&المقاديروالمكونات&&
فرخه مفتوحه من الدهر
(التتبيله)
3 بصل مبشور
2 ونصف ملعقه سماق(60 جم)
2 ونصف ملعقه زيت زيتون(60 جم)
2 ونصف ملعقه عصير ليمون(60 جم)
ملح
(الخلطه)
كوب الاربع زيت زيتون(175 مل)
10 بصل مبشور
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه فلفل (10 جم)
نصف ملعقه كمون (10 جم)
سماق
سودانى محمص
(خبز المسخن)
4 كوب دقيق(800 جم)
كوب دقيق سميد(200 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
ملعقه ونصف خميرة (35 جم)
نصف ملعقه سكر(10 جم)
نصف ملعقه زيت(10 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 مل)
2 ونصف كوب ماء دافئ(500 مل)
دقبق للفرد
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
- فى بوله نخلط بصل مبشور وسماق وزيت زيتون وعصير ليمون وملح ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفراخه ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
الخلطه)
- فى بوله نخلط بصل مبشور وملح وفلفل وكمون فى زيت زيتون ونضيف سماق وسودانى ونقلبهم مع بعض ونصبهم على الفراخ عند التقديم
- على شوايه ساخنه نضع الفراخه تتشتوى, ونجيب صاج ونضع فى ملعقه من التتبيله ونضع عليها الفراخه وندخلها الفراخ تتستوى
(خبز المسخن)
- فى بوله نضع نصف كوب ماء وخميرة وسكر وزيت ونقلبهم مع بعض حتى تفاعل الخميرة
- فى الميكسر نخلط دقيق ودقيق سميد وملح و خليط الخميرة وماء دافئ ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونلف العجينه رول ونقطعها كرات ونرصها فى بوله ونسيبها تخمر فى مكان دافئ
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بسمك متوسطه
- وعلى دهر صينيه نسوى خبز المسخن على كل وجه 3 دقائق ونغطى بفوطه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه فراخ المسخن بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق