طريقه عمل اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
(العجينه)
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
نصف ملعقه خل(10 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
نصف كوب نشا(100 جم)
نصف كوب زيت(100 مل)
(حشو الخضراوات)
2 ملعقه سمن وزيت(50 جم)
2 ملعقه بصل احمر شرائح(50 جم)
2 ملعقه بصل اخضر شرائح(50 جم)
2 ملعقه كرفس مفروم(50 جم)
2 ملعقه كرات مفروم(50 جم)
2 ملعقه كرنب ابيض شرائح(50 جم)
2 ملعقه كرنب احمر شرائح(50 جم)
2 ملعقه كوسه شرائح(50 جم)
2 ملعقه جزر شرائح(50 جم)
ربع ملعقه زنجبيل مبشور(5 جم)
2 ملعقه صويا صوص(50 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
(حشو اللحمه المفرومه)
كوب وربع لحمه مفرومه(250 جم)
2 ملعقه تفل بصل(50 جم)
2 ملعقه كسبرة مفرومه(50 جم)
2 ملعقه بقدونس مفروم(50 جم)
2 ملعقه نعناع مفروم(50 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
(حشو الفراخ)
كوب الاربع فراخ مكعبات(150 جم)
ربع كوب سبانخ(50 جم)
2 ملعقه فلفل رومى احمر مكعبات(50 جم)
2 ملعقه ذره حلوة(50 جم)
2 ملعقه كسبرة مفرومه(50 جم)
2 ملعقه جبنه شيدر(50 جم)
ملعقه فلفل حار مكعبات(25 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه كمون(50 جم)
ربع ملعقه شطه(50 جم)
(حشو الجبنه)
ربع كوب جبنه شيدر(50 جم)
ربع كوب جبنه رومى(50 جم)
ربع كوب جبنه قريش(50 جم)
ربع كوب جبنه موتزرايلا(50 جم)
ربع كوب زيتون اخضر مفروم(50 جم)
ربع كوب زيتون اسود مفروم(50 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه زعتر(50 جم)
ربع ملعقه روزمارى(50 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
العجينه\\\\
- فى الميكسر نخلط دقيق وملح وخل ونضيف ماء حبه حبه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكيلها ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونضعها فىى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش نشا نفرد العجينه بسمك رفيع ونسيبها ترتاح ربع ساعه, ونجيب العحينه ونشيل من عليها بواقى النشا وندهنها زيت ونرش عليها نشا ونرص تانى كرات ونشيل منها عليها بواقى النشا وندهنها زيت وهكذا لحد ما ال6 طبقا تخلص ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه فى المطبخ ونفردها بسمك رفيع
- ونضع العجينه فى طاسه على البوتجاز تستوى تاخد لون بس ونغطيها ونسيبها تبرد ونقطعها مستطيلات ونغطيها
- ونجيب شرائح ونضع فيها حشو خضراوات ولحمه مفرومه او فراخ او جبنه ونقفلها كويس على شكل اصابع, ونرصها على صاج وندخلها الفريزرتاخد تجميد
- ونجيب طبق المونيوم ونرص فى اصابع الاسبرنج رول ونغطيها بكيس بلاسيتك وندخلها الفريزر لحين الاستخدام نخرجها من الفريزر مجمدة على زيت سخن عميق نقليها
لعمل حشو الخضراوات\\\
- فى اناء على النار نشوح بصل اخضر واحمر فى سمن وزيت ولمه يدبل نضيف زنجبيل وكرفس وكرات وكرنب ابيض واحمر وكوسه وجزر ونضيف صويا صوص وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار لمه الخضار يدبل خالص ونسيبه يبرد ونشكله اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه
لعمل حشو اللحمه المفرومه\\\\
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وتفل بصل وكسبرةوبقدونس ونعناع وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونشكلها اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه
لعمل حشو الفراخ\\\\
- فى بوله نخلط فراخ مكعبات وسبانخ وفلفل رومى مكعبات وذره حلوة وكسبرة مفرومه وجبنه شيدر وفلفل حار وملح وفلفل وبهارات وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض ونشكلها اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه
لعمل حشو الجبنه\\\\\
- فى بوله نخلط جبنه شيدر وجبنه رومى وجبنه قيس وجبنه موتزرايلا وزيتون اخضرواسود وملح وفلفل وزعتر وروزمارى ونقلبهم مع بعض ونشكلها اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه اسبرنج رول للشيف حسن,مقاديراسبرنج رول للشيف حسن .طريقه اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه اسبرنج رول, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل اسبرنج رول
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
&&المقاديروالمكونات&&
(العجينه)
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
نصف ملعقه خل(10 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
نصف كوب نشا(100 جم)
نصف كوب زيت(100 مل)
(حشو الخضراوات)
2 ملعقه سمن وزيت(50 جم)
2 ملعقه بصل احمر شرائح(50 جم)
2 ملعقه بصل اخضر شرائح(50 جم)
2 ملعقه كرفس مفروم(50 جم)
2 ملعقه كرات مفروم(50 جم)
2 ملعقه كرنب ابيض شرائح(50 جم)
2 ملعقه كرنب احمر شرائح(50 جم)
2 ملعقه كوسه شرائح(50 جم)
2 ملعقه جزر شرائح(50 جم)
ربع ملعقه زنجبيل مبشور(5 جم)
2 ملعقه صويا صوص(50 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
(حشو اللحمه المفرومه)
كوب وربع لحمه مفرومه(250 جم)
2 ملعقه تفل بصل(50 جم)
2 ملعقه كسبرة مفرومه(50 جم)
2 ملعقه بقدونس مفروم(50 جم)
2 ملعقه نعناع مفروم(50 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
(حشو الفراخ)
كوب الاربع فراخ مكعبات(150 جم)
ربع كوب سبانخ(50 جم)
2 ملعقه فلفل رومى احمر مكعبات(50 جم)
2 ملعقه ذره حلوة(50 جم)
2 ملعقه كسبرة مفرومه(50 جم)
2 ملعقه جبنه شيدر(50 جم)
ملعقه فلفل حار مكعبات(25 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه كمون(50 جم)
ربع ملعقه شطه(50 جم)
(حشو الجبنه)
ربع كوب جبنه شيدر(50 جم)
ربع كوب جبنه رومى(50 جم)
ربع كوب جبنه قريش(50 جم)
ربع كوب جبنه موتزرايلا(50 جم)
ربع كوب زيتون اخضر مفروم(50 جم)
ربع كوب زيتون اسود مفروم(50 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه زعتر(50 جم)
ربع ملعقه روزمارى(50 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
العجينه\\\\
- فى الميكسر نخلط دقيق وملح وخل ونضيف ماء حبه حبه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكيلها ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونضعها فىى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش نشا نفرد العجينه بسمك رفيع ونسيبها ترتاح ربع ساعه, ونجيب العحينه ونشيل من عليها بواقى النشا وندهنها زيت ونرش عليها نشا ونرص تانى كرات ونشيل منها عليها بواقى النشا وندهنها زيت وهكذا لحد ما ال6 طبقا تخلص ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه فى المطبخ ونفردها بسمك رفيع
- ونضع العجينه فى طاسه على البوتجاز تستوى تاخد لون بس ونغطيها ونسيبها تبرد ونقطعها مستطيلات ونغطيها
- ونجيب شرائح ونضع فيها حشو خضراوات ولحمه مفرومه او فراخ او جبنه ونقفلها كويس على شكل اصابع, ونرصها على صاج وندخلها الفريزرتاخد تجميد
- ونجيب طبق المونيوم ونرص فى اصابع الاسبرنج رول ونغطيها بكيس بلاسيتك وندخلها الفريزر لحين الاستخدام نخرجها من الفريزر مجمدة على زيت سخن عميق نقليها
لعمل حشو الخضراوات\\\
- فى اناء على النار نشوح بصل اخضر واحمر فى سمن وزيت ولمه يدبل نضيف زنجبيل وكرفس وكرات وكرنب ابيض واحمر وكوسه وجزر ونضيف صويا صوص وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار لمه الخضار يدبل خالص ونسيبه يبرد ونشكله اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه
لعمل حشو اللحمه المفرومه\\\\
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وتفل بصل وكسبرةوبقدونس ونعناع وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونشكلها اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه
لعمل حشو الفراخ\\\\
- فى بوله نخلط فراخ مكعبات وسبانخ وفلفل رومى مكعبات وذره حلوة وكسبرة مفرومه وجبنه شيدر وفلفل حار وملح وفلفل وبهارات وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض ونشكلها اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه
لعمل حشو الجبنه\\\\\
- فى بوله نخلط جبنه شيدر وجبنه رومى وجبنه قيس وجبنه موتزرايلا وزيتون اخضرواسود وملح وفلفل وزعتر وروزمارى ونقلبهم مع بعض ونشكلها اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه اسبرنج رول للشيف حسن,مقاديراسبرنج رول للشيف حسن .طريقه اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه اسبرنج رول, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل اسبرنج رول
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق