طريقه عمل الفطيرالشرقى الحادق بالسجق بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
&&المقاديروالمكونات&&
(العجينه)
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
ربع ملعقه صغيرة ملح(5 جم)
(الحشو)2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
ربع ملعقه صغيرة ملح(5 جم)
كوب وربع سمن سايحه(250 جم)
كوب وربع قشطه بلدى(250 جم)
نصف كوب زيت لفرد(100 جم)
(حشو السجق)
نصف كيلو سجق(500 جم)
ربع كوب سمن(50 جم)
نصف كوب بصل شرئح(100 جم)
نصف كوب بصل شرئح(100 جم)
5 فص ثوم
نصف كوب طماطم قطع(100 جم)
نصف كوب فلفل الوان قطع(100 جم)
فلفل حار قطع
مكعب مرق
نصف كوب صلصه(100 جم)
ملح وفلفل وبهارات
بقدونس مفروم
نصف كوب ماء دافئ(100 مل)
جبنه موتزرايلا
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
السجق\\\\
- فى اناء نشوح السجق فى سمن ولمه ياخد لون نضيف بصل وفلفل رومى وحار ومكعب مرق وصلصه وملح وفلفل وبهارات وبقدونس وماء دافئ ونقلبهم مع بعض ونسيبه يستوى ويبرد
العجينه\\\\
- فى الميكسرنخلط دقيق وملح وزيت ونضيف ماء ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونلفها رول طويل ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه, ونقطعها على 6 كرات ونلفهم كرات متساويه ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن كرات العجين زيت ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه تانى
- على الرخامه مدهونه زيت نفرد العجينه بعد ما ندهنها زيت بايدينا اوبالنشابه(هنعمل 3 كرات كبيرة و3 كرات صغيرين)
- ونجيب الكرات الكبيرة ونفردها ونضع فيها الكوره الصغيرة , وفى بوله نخلط زبدة وقشطه ونقلبهم مع بعض وندهن بيهم الفطيرة ونضيف عليه حشوالسجق وجبنه موتزاريلا ونقفلها على شكل ظرف, ونجيب صينيه وندهنها سمن ونضع فيها الفطيرة على الفقله( لازم نخلى الفقله من تحت ) ونسيب الفطيرة ترتاح ربع ساعه ونفردها بايدينا وندهنها سمن وقشطه
- وندخل الفطيرة الفرن على 220 درجه لمدة 15 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
العجينه\\\\
- فى الميكسرنخلط دقيق وملح وزيت ونضيف ماء ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونلفها رول طويل ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه, ونقطعها على 6 كرات ونلفهم كرات متساويه ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن كرات العجين زيت ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه تانى
- على الرخامه مدهونه زيت نفرد العجينه بعد ما ندهنها زيت بايدينا اوبالنشابه(هنعمل 3 كرات كبيرة و3 كرات صغيرين)
- ونجيب الكرات الكبيرة ونفردها ونضع فيها الكوره الصغيرة , وفى بوله نخلط زبدة وقشطه ونقلبهم مع بعض وندهن بيهم الفطيرة ونضيف عليه حشوالسجق وجبنه موتزاريلا ونقفلها على شكل ظرف, ونجيب صينيه وندهنها سمن ونضع فيها الفطيرة على الفقله( لازم نخلى الفقله من تحت ) ونسيب الفطيرة ترتاح ربع ساعه ونفردها بايدينا وندهنها سمن وقشطه
- وندخل الفطيرة الفرن على 220 درجه لمدة 15 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل الفطيرالشرقى الحادق بالسجق بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الفطيرالشرقى الحادق بالسجق للشيف حسن,مقاديرالفطيرالشرقى الحادق بالسجق للشيف حسن .طريقه الفطيرالشرقى الحادق بالسجق بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه الفطيرالشرقى الحادق بالسجق, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل الفطيرالشرقى الحادق بالسجق
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الفطيرالشرقى الحادق بالسجق بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
0 التعليقات:
إرسال تعليق