طريقه عمل طاجن مكرونه بالسجق بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
نصف كيس مكرونه قلم
لتر ماء(5 كوب)
ملعقه كبيرة ملح (25 جم)
ملعقه كبيرة زيت(25 جم)
(الصوص)
2 ملعقه كبيرة سمن(50 جم)
4 بصل مكعبات
2 ملعقه كبيرة صلصه(50 جم)
ملعقه كبيرة خل (25 جم)
ملعقه كبيرة سكر(25 جم)
10 طماطم مبشوره
ملعقه ملح(25 جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
ملعقه كمون(25 جم)
(الدقه)
2 ملعقه كبيرة زيت(50 جم)
ملعقه كبيرة ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه كبيرة خل(25 جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون
نصف ملعقه ملح(25 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
نصف كوب ماء مغلى(100 مل)
(الحشو)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
3 بصل مكعبات
3 فص ثوم مفروم
2 ملعقه ونصف صلصه(60 جم)
نصف كوب سجق(100 جم)
فلفل حار
بقدونس
طماطم مبشورة
ورق لورا
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وزيت نسلق المكرونه لمدة 9 دقائق ونصفيها
(الصوص)
(الدقه)
(الحشو)
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه ياخد لون نضيف سجق وفلفل حاروطماطم وبقدونس وورق لورا وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ولمه تستوى نرفعها من على النار
- فى بوله نخلط مكرونه مسلوقه مع نصف كميه الصوص ونقلبهم مع بعض
- ونجيب طاجن ونضع فى حشوالسجق ونضيف عليه المكرونه ونضيف عليها باقى كميه الصلصه ونغطى الطاجن بورق فويل
- وندخل الطاجن الفرن على 150 درجه لمدة 25 دقيقه ونضيف عليها الدقه عند التقديم
- ويقدم وبالف هنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق