طريقه عمل طاجن مكرونه بالتونه بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
نصف كيس مكرونه قلم(500 جم)
لتر ماء(5 كوب)
ملعقه كبيرة ملح (25 جم)
ملعقه كبيرة زيت(25 جم)
(الصوص)
2 ملعقه كبيرة سمن(50 جم)
4 بصل مكعبات
2 ملعقه كبيرة صلصه(50 جم)
ملعقه كبيرة خل (25 جم)
ملعقه كبيرة سكر(25 جم)
10 طماطم مبشوره
ملعقه ملح(25 جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
ملعقه كمون(25 جم)
(الدقه)
2 ملعقه كبيرة زيت(50 جم)
ملعقه كبيرة ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه كبيرة خل(25 جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
نصف كوب ماء مغلى(100 مل)
(الحشو)
علبه تونه
بصل اخضرشرائح
طماطم شرائح
فلفل الوان شرائح
ملعقه عصير ليمون(25 جم)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وزيت نسلق المكرونه لمدة 9 دقائق ونصفيها
(الصوص)
(الدقه)
(الحشو)
- فى بوله نخلط تونه بصل اخضر وفلفل رومى احمر واخضر واصفر وطماطم وعصير ليمون وملح وشطه وكمون ونقلبهم مع بعض
- فى بوله نخلط مكرونه مسلوقه مع نصف كميه الصوص ونقلبهم مع بعض
- ونجيب طاجن ونضع فى حشوالتونه ونضيف عليه المكرونه ونضيف عليها باقى كميه الصلصه ونغطى الطاجن بورق فويل
- وندخل الطاجن الفرن على 150 درجه لمدة 25 دقيقه ونضيف عليها الدقه عند التقديم
- ويقدم وبالف هنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق