اعلان

الخميس، 17 سبتمبر 2020

طريقه عمل السينابون بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة

 




طريقه عمل السينابون بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&

5 كوب دقيق(كيلو)
نصف ملعقه خميرة فوريه(10 جم)
ربع كوب لبن بودر(50 جم)
ربع كوب سكر
(50 جم)
ربع كوب سكر بنى(50 جم)
ربع ملعقه محسن خبز او خل(5 جم)
ربع كوب زبدة مكعبات(50 جم)
بيضه
كوب وربع ماء
(250 مل )
ربع ملعقه صغيرة ملح
(5 جم)
(لحشو القرفه)
كوب وربع زبدة طريه
(250 جم)
كوب وربع سكر او سكر بنى
(250 جم)
ربع كوب قرفه
(50 جم)
(لحشو الكاكاو)
كوب وربع زبدة طريه
(250 جم)
كوب وربع سكر او سكر بنى
(250 جم)
ربع كوب كاكاو
(50 جم)
( صوص الجبنه)
ربع كوب زبدة
(50 جم)
كوب الاربع جبنه كريمى
(175 جم)
كوب الاربع سكر بودر
(175 جم)
كوب الاربع  لبن مكثف محلى
(175 جم)
باكو فانيليا
ربع كوب عصير ليمون
(50 جم)
ربع كوب بشر ليمون
(50 جم)
(صوص الكراميل)
كوب ربع سكر(250 جم)
2 ملعقه ماء(50 مل)
كوب الاربع بندق سودانى قطع
(175 جم)
كوب الاربع كريمه طهى
(150 مل)
كوب الاربع صوص الجبنه
(175 جم)
(صوص الشيكولاته)
كوب وربع سكر
(250 مل)
ربع كوب ماء
(50 جم)
نصف كوب كريمه طهى او لبن
(100 جم)
نصف كوب شيكولاته غامقه او2 ملعقه كاكاوغامق
(100 جم)



&&طريقه تحضيرالوصفه&&

لعمل صوص الكراميل\\\\\
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبه يعمل كراميل غامق ونرفعها من على النارونضيف كريمه طهى ونخفقهم مع بعض ونضيف سودانى ونضيف صوص جبنه ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط

لعمل صوص الجبنه\\\
- فى  اناء على النار نخلط جبنه كريمى وزبدة وسكر ولبن مكثف وفانيليا وبشر ليمون وعصيرليمون ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونرفعها من على النار

لعمل صوص الشيكولاته\\\\\
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبه يعمل كراميل غامق ونرفعها من على النارونضيف كريمه طهى وشيكولاته غامقه او كاكاو ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط

لعمل السينابون\\\\
- فى الميكسر نضيف دقيق وخميرة ومحسن خبز وسكر وسكر بنى ولبن بودر ونخفقهم مع بعض ونضيف بيضه وزبدة ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى تجانس الخليط ونضيف ملح ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكلها ونضعها فى بوله بعد العجن توضع فى كيس وندخلها الثلاجه لمدة 8 ساعات ترتاح
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك متوسط ونشيل منها الدقيق خالص ونفرد عليها زبدة كلها ماعدا الحروف,ونرش عليها سكر وقرفه او سكر وكاكاو ونلفها رول ونضغط عليها واحنا بنلفها ونقطعها شرائح
- ونجيب صاج وندهنه زبدة ونرص فى شرائح السينابون ونضغط عليها من فوق ( ولازم نخلى القفله من تحت) ونسيبها تخمر فى مكان دافئ لمدة ساعه
- ندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- واول ما يخرج من الفرن نضيف عليه صوص جبنه كريمى او صوص كراميل او صوص شيكولاته
- ويقدم وبالف هنا وشفا



طريقه عمل السينابون بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياهوصفه السينابون للشيف حسن,مقاديرالسينابون للشيف حسن .طريقه السينابون بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه السينابون, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل السينابون
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه السينابون بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه



0 التعليقات:

إرسال تعليق