اعلان

الأربعاء، 22 مارس 2017

طريقه عمل كورنيه حادق للشيف حسن كمال على قناه MBC مصر



طريقه عمل كورنيه حادق للشيف حسن كمال على قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 22\03\2017 _حلقه يوم الاربعاء 22 مارس2017)
اسم الوصفه\\\\\ كورنيه حادق
&&مقادير ومكونات الوصفه&&





  (العجينه)
10 جم خميرة بودرة
25 مل ماء دافئ
500 جم دقيق
10 جم ملح
10 جم سكر
200 مل لبن 
1 بيضه
50 جم زبدة
 (سائل التلميع)
1 بيضه
150 مل لبن
5 جم ملح
2 جم فانيليا
10 جم سكر
 (التوبينج)
(سمسم - حبه البركه-كسبرة- زعتر)
  (الحشو)
(حشو البطاطس)
4\1 كيلو بطاطس مسلوقه
50 جم زبدة
25 مل كريمه طبخ  او لبن
25 جم ثوم مفروم
5 جم ملح
5 جم فلفل
(جبنه ريكفورد)
مثلث جبنه ريكفورد
25 جم كريمه طبخ
50 جم زبدة طريه
5 جم فلفل
  ( حشو التونه)
علبه تونه قطع
50 جم زبدة طريه
25 جم عصير ليمون
5 جم ملح
5 جم فلفل
 (حشو الجبنه البيضاء)
250 جم جبنه فيتا
50 جم طماطم لحم قطع
50 زيتون اسود مفروم
5  جم فلفل
5 جم شطه
  (حشو صفار البيض)
4 اصفر بيض  مسلوق
مسطرده
زبدة طريه



&&طريقه تحضيرالوصفه&&


لعمل العجينه\\\\
- فى بوله نخلط  نصف معلقه خميرة ونصف ملعقه وسكروملعقه كبيرة ماء ونخفقهم مع بعض ونغطيها ونسيبها تخمر شويه- فى الميكسرنضيف دقيق وملح ونضيف الخميره ونخفقهم مع بعض ونضيف بيض ونخفقهم مع بعض ونضيف لبن ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة او سمن سايحه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط-وفى بوله فيها رشه دقيق نضع العجينه ونسيبها تتخمر لمدة ساعه ونغطيها بكيس بلاسيتك ونضعها فى مكان دافئ
-على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه على شكل مستطيل بسمك 2\1 سم وتقطع الى شرائح بسمك 2 سم ونغطيها بكيس بلاستيك لمدة 15 دقيقه ونلفها رول رفيع
-ونجيب اقماع الكورنيه او ورق فويل ونلفها على شكل اسطوانى وندهنها من برا زيت ثم نلصق عليها شرائح العجينه من الزوايه الصغيرة (نلفها من تحت لفوق)ونلفها على طرف بعضها بحيث يغطى 3\2 القماع بالعجينه ونفقلها من الحرف
-ونجيب صاج وندهنه زيت ونرص فى الكورنيه فى بوله نعمل سائل التلميع نخفق بيض ولبن وملح وفانيليا وسكرونخفقهم مع بعض وندهن بى الكورنيه ونرش عليها سمسم او حبه البركه او جبنه رومى مبشورة او كسبرة او زعتر

- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه ونسيبه يبرد ونشيل منوا اقماع الكورنيه

لعمل حشو البطاطس\\\\

- فى الكبه نخلط بطاطس مسلوقه مع زبدة وكريمى طهى وملح وفلفل وثوم ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى
 -ونجيب كورنيه ونضع فى الحشو 


لعمل حشو التونه\\\\\
- فى الكبه نخلط تونه وعصيرليمون وزبدة وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى
-ونجيب كورنيه ونضع فى الحشو

لعمل حشو الجبنه الريكفورد\\\\\
- فى الكبه نخلط جبنه ريكفورد مع كريمى طبخ وزبدة ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى-ونجيب كورنيه ونضع فى الحشو 


لعمل حشو صفار البيض\\\\
- فى الكبه نخفق اصفر بيض مع زبدة ومسطرده وملح وفلفل 
ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى
-ونجيب كورنيه ونضع فى الحشو 


لعمل حشو الجبنه البيضاء\\\\\\

- فى الكبه نخلط جبنه بيضاء وزيتون وطماطم وشطه وفلفل ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى-ونجيب كورنيه ونضع فى الحشو 
- ويقدم وبالف هنا وشفا
















طريقه عمل كورنيه حادق بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBCمصر, كورنيه حادق للشيف حسن,مقاديركورنيه حادق للشيف حسن ,كورنيه حادق للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه كورنيه حادق بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل كورنيه حادق
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,
كورنيه حادق بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن,اكلات شهرمارس,
حلقه اليوم 22\03\2017, حلقه يوم 
 الاربعاء 22 مارس للشيف حسن,حلقه 22 مارس للشيف حسن, حلقه الاربعاء 22-03-2017,حلقه امس للشيف حسن,حلقه 22\03\2017 قناه mbc مصر,


0 التعليقات:

إرسال تعليق